Overslaan en naar de inhoud gaan

Kalk in je leidingwater, wat nu?

Heb je het idee dat er veel in huis stuk gaat? Een waterontharder kopen kan dit probleem verhelpen. Want door te veel kalk in je leidingwater verstoppen je kranen en leidingen, geven boilers, (af)wasmachines en sanitair er de brui aan, verbruiken je verwarmingselementen meer energie en gaan ze minder lang mee.  Hard water zorgt voor heel wat problemen. Hierdoor betaal je je blauw aan kosten voor energie, herstellingen en vervangingen.

Ontdek de hardheid van je water

Heb je kalk in je leidingwater en kun je een waterontharder gebruiken? Ontdek het snel! Vul hieronder je postcode in en krijg een indicatie van de waterhardheid in jouw regio.

Bespaar op je huishoudbudget

Een waterontharder kopen levert naast zacht water ook nog tal van andere voordelen op. En dat voel je in je portemonnee: je bespaart tot 650 euro* per jaar. Da’s mooi meegenomen, toch? Maak even mee de berekening.

Onderhouds- en vervangingskosten
200 euro
Energiekosten
63 euro
Kosten reinigings- en onderhoudsproducten
93 euro
Kosten verzorgingsproducten
117 euro
Kosten voor kleding en wasgoed
177 euro
Totale besparing
650 euro

Voordelen van een waterontharder kopen

Kinetico Aquacare, de specialist in waterbehandeling, helpt je je leidingwater zacht te maken. Hoe? Door een waterontharder te kopen voorkom je de negatieve gevolgen van kalk en bespaar je fiks op vervangings- en herstelkosten. Bovendien is je toestel in minder dan 3 jaar terugverdiend. In het Kinetico Aquacare gamma vind je vast de waterontharder die past bij je gezin en verbruik.

Benieuwd of je risico loopt op de negatieve gevolgen van kalk in je water? Vraag vrijblijvend advies op maat. Een Kinetico Aquacare expert komt graag de hardheid van het water bij je thuis testen. Hij stelt je ook de beste oplossing op maat van je gezin en verbruik voor.

Economisch

Zacht water voel je ook in je portemonnee. Door een waterontharder te kopen, bespaar je tot wel 650 euro op je huishoudbudget en vermijd je dure reparatiekosten. Je toestel is bovendien in minder dan 3 jaar terugverdiend.

Ecologisch

Verminder je impact op het milieu door minder schoonmaak- en wasmiddelen, antikalkproducten, shampoo en conditioner te gebruiken. 

Hoe werkt het?

Werking waterontharder

 1. Onthardingsproces

Je sluit je waterverzachter aan op de plek waar het leidingwater in je woning binnenkomt. Het harde water stroomt zo in je ontharder. De kalk in het water hecht zich aan de harsdeeltjes in de cilinders van het toestel, hierdoor wordt het uit het water gehaald en stroomt zacht water je woning binnen.
 

2. Regeneratie

Zijn de harsen in de waterverzachter verzadigd, dan wordt er een zoutoplossing (zout en zacht water) door de cilinder gespoeld. De kalkdeeltjes laten hierdoor los en worden naar de riolering afgevoerd. Dit proces heet regeneratie. Het toestel bepaalt wanneer er geregenereerd moet worden. 
 

Het voordeel van twee tanken

Wanneer een van de twee tanken van de waterverzachter aan het regenereren is, gebruik je dankzij de tweede tank nog altijd zacht water. Zo heb je 24 uur op 24 zacht water, wat je verbruik ook is.

Hydraulische besturing

Er zijn twee soorten waterverzachters op de markt: met elektrische of hydraulische besturing. De systemen van Kinetico Aquacare zijn hydraulisch aangestuurd, dit wil zeggen dat het voor zijn werking geen elektriciteit gebruikt maar volautomatisch functioneert met een hydraulisch gestuurde besturingsklep. De bewegende delen bewegen door inkomende waterdruk. Dit zorgt voor lage werkingskosten.

Duik hieronder in het gamma Kinetico waterontharders en vindt een waterontharder die past bij je gezin en verbruik.

Waterontharders

Om de kalk in je water te bestrijden heb je keuze uit 2 effectieve Kinetico waterontharders: de 2051s en de Premier Compact. Beiden werken ze op waterkracht en verbruiken ze geen elektriciteit. Welke je nodig hebt, is afhankelijk van het grootte en de capaciteit van het systeem om voldoende hoeveelheid water te kunnen verwerken.

Ecologische, zuinige
waterontharder 2051s

Deze waterverzachter behandelt je leidingwater met zorg en dat 24 uur op 24. Hij is een echte groene jongen: hij heeft hij geen nood aan elektriciteit en werkt vlot en zelfstandig op kinetische energie. Hij is onze meest zuinige waterontharder en zeer geschikt voor grotere gezinnen.

  • Permanent zacht water
  • 2 harstanken (duplex)
  • Uniek gemeten regeneratie
  • Spoeling met zacht water
  • Ecologisch: tot 65 % minder zout nodig

Ontdek 2051s

Waterontharder

Premier Compact 

Deze ultieme waterontharder staat 24 uur op 24 voor je paraat, gewapend met een dubbele harstank. Hij is zuinig en bijzonder effectief. Hij maakt elke druppel water zacht! Het is de meest compacte waterontharder op de markt, ideaal voor mensen met minder ruimte.

  • 24 uur op 24, 7 op 7 zacht water
  • Werkt zonder elektriciteit
  • Compact design
  • Zuinig in water- en zoutverbruik
  • Snelle regeneratie

Ontdek Premier Compact