De verborgen nadelen van flessenwater
Waarom filter je best je kraanwater? 3 goede redenen
Een waterverzachter heeft zout nodig in het proces om water te ontharden. Wil dit zeggen dat het water dan een zoutsmaak krijgt? Dat is een vaak voorkomende misvatting. Ontdek waarom je je geen zorgen moet maken over het zoutgehalte van je water.
Heerlijk zacht water
Kalk in je leidingwater (hard water) is vervelend. Het veroorzaakt kalkaanslag maar zorgt ook voor extra kosten om elektrische apparaten, leidingen, boilers, verwarmingsinstallaties, enzovoort te herstellen of te vervangen. Met een waterverzachter voorkom je deze nadelen. Een niet-elektrisch toestel met ionenwisseling is hiervoor de beste keuze.
Laat een Kinetico Aquacare expert vrijblijvend het leidingwater bij je thuis testen.
Werking waterverzachter
Een waterverzachter met ionenwisseling bestaat uit één of twee harstank(en). Wanneer hard water door het toestel gestuurd wordt, hecht kalk zich aan de harsdeeltjes. Heb je zo’n waterverzachter, dan moet je regelmatig het zout bijvullen zodat het toestel optimaal blijft werken en regenereren. Zout voor een waterverzachter bestaat in de vorm van tabletten of blokken.
Functie van zout
Een waterverzachter gebruikt zout om te regenereren. Omdat de hars verzadigd, wordt er een zoutoplossing door het toestel gestuurd. De kalk op de hars laat los en wordt met de oplossing naar de riolering afgevoerd. Tijdens het regenereren levert de tank geen zacht water. Het zoutwater vermengt zich niet met het ontharde drinkwater. Smaakt je water toch naar zout? Dan laat je best je waterverzachter nakijken.
Kleine hoeveelheid zout
Ionenwisseling is een proces dat de drinkwatermaatschappijen soms zelf toepassen. Onthard water is perfect drinkbaar. Er kan wel een kleine hoeveelheid zout in het water zitten. Het kan natrium gebonden aan chloriden bevatten afkomstig van de harsen. Maar dit is zo weinig dat je het niet proeft. Er zit bijvoorbeeld meer zout in melk dan in zacht water. Volg je een zoutarm dieet, dan raden we wel aan om geen onthard water te drinken.
Regenereren
Heb je een waterverzachter met één harstank, dan zal tijdens de laatste stap van het regenereren de tank gespoeld worden met (zacht) leidingwater en zout. Tijdens de regeneratie stroomt er tijdelijk geen zacht water uit je kraan. Bij een toestel met een dubbele harstank werkt de tank die niet gespoeld wordt gewoon verder. Zo heb je 24 uur op 24 zacht water.
Waterverzachter van Kinetico Aquacare
Kinetico Aquacare voorkomt de nadelen van kalk in je water. Elke dag werken onze waterexperten aan oplossingen om betere waterbehandelingsproducten te ontwikkelen zodat gezinnen en bedrijven kunnen genieten van het beste water. Zo zijn we uitvinder van de niet-elektrische waterontharder met dubbele harstank. Met meer dan 45 jaren expertise en ervaring is Kinetico Aquacare dé expert in waterbehandeling.
Interesse in een waterverzachter? Neem hieronder contact op voor vrijblijvend advies op maat.