Hoe kun je hard water verzachten?
De voordelen van gefilterd water
Je hebt beslist om een waterontharder te kopen om het hard water bij je thuis aan te pakken. Waar moet je op letten bij je aankoop? Hoe maak je de juiste keuze? Wij geven je alvast enkele tips.
Hard water aanpakken
Woon je in een regio met hard water en heb je ontdekt wat het hardheidsgehalte van je leidingwater is? Dan overweeg je best een waterontharder. Hiermee verlost je jezelf van al je kalkproblemen. Om de juiste keuze te maken, raadpleeg je best een expert. Toch kun je zelf op enkele eigenschappen letten wanneer je een waterontharder koopt.
Type waterontharder
Er zijn verschillende soorten waterontharders op de markt. Maar omdat enkel het effect van waterontharders met ionenwisseling is aangetoond, kies je best voor dit type. Er is ook zoiets als een magnetische waterontharder. Dit toestel verandert de structuur van het hard water. De kalk verdwijnt niet uit het water, maar krijgt een andere vorm. Hiervan is het moeilijk te bewijzen of het ook effectief werkt.
Eén of twee cilinders met harsdeeltjes
Een waterontharder met twee cilinders met harsdeeltjes werkt zoals een ontharder met één cilinder. Alleen heb je met dit type 24 uur op 24 zacht water, wat je verbruik ook is. Zo kun je wanneer één tank aan het regenereren is, dankzij de werking van de tweede tank, nog steeds zacht water gebruiken. Eentje met twee cilinders is dus aangewezen.
Besturingssysteem
Waterontharders verschillen ook in besturingssysteem. Zo zijn er elektrisch en hydraulisch aangestuurde toestellen. Een hydraulische, dus niet-elektrische waterontharder, is het interessantst. Door middel van waterdruk bewegen de mobiele onderdelen volautomatisch. Je verspilt dus geen energie en betaalt geen extra elektriciteitskosten. Een elektrisch toestel heeft een printplaat, motor, software, snoer, … en heeft dus altijd elektriciteit nodig.
Doorstroomcapaciteit
Een van de vereisten bij een waterontharder is dat hij water blijft voorzien ook wanneer de vraag hoog is. En dit zonder drukverlies! Dit noemt men de doorstroomcapaciteit. Dit is afhankelijk van het aantal verbruikers en het verbruik per persoon. Raadpleeg een specialist zodat je een waterontharder koopt met voldoende doorstroomcapaciteit.
Zoutverbruik
De hoeveelheid zout en welk type je nodig hebt, is afhankelijk van de waterontharder die je koopt. De ene ontharder verbruikt meer dan de andere. Ook de capaciteit speelt een rol. Hoe groter de capaciteit van het toestel, hoe meer zout er nodig is om te regenereren. Zout is de grootste verwerkingskost, informeer je dus goed over het zoutverbruik.
Waterontharder op maat
Om de juiste keuze te maken let je op: de capaciteit, het rendement van het toestel, de kosten die verbonden zijn aan de aanschaf van de waterontharder en de onderhoudskosten. Kinetico Aquacare geeft je graag gratis advies op maat in het kiezen van je waterontharder. Je Kinetico Aquacare specialist beantwoordt al je vragen! Aarzel niet om ze te stellen.
Waterontharder van Kinetico Aquacare
We ontwikkelen waterbehandelingsproducten zodat gezinnen en bedrijven kunnen genieten van het beste water. Elke dag werken onze waterexperten aan betere waterbehandelingsproducten. Zo zijn we uitvinder van de niet-elektrische waterontharder met dubbele harstank. Hiermee heb je 24 uur op 24 zacht water zonder elektriciteitsverbruik! Meer dan 45 jaren expertise en ervaring maken ons expert in waterbehandeling.
Interesse in een waterontharder aangepast aan je situatie thuis? Vraag hieronder vrijblijvend gratis advies op maat.