Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoe kun je je leidingwater verzachten?

Als je te veel kalk in je leidingwater hebt, noemt men dit ook wel hard water. Dit veroorzaakt heel wat problemen die je best kunt vermijden. Ontdek hoe je je water kunt verzachten.

Status van je leidingwater

Heb je in jouw regio hard water of te veel kalk in je leidingwater? Dit merk je aan de kalkaanslag op je kranen maar ook aan andere problemen waar je niet meteen aan denkt zoals dure herstellings- of vervangingskosten voor huishoudelijke toestellen, verwarming, leidingen, enzovoort. Wil je dit voorkomen? Laat dan een expert het water bij jou thuis testen en ga op zoek naar een oplossing om je leidingwater te verzachten.
kalk kraan

Verschillende methodes

Er zijn meerdere middelen waarvan men beweert dat het leidingwater verzacht. Zo denkt men vaak dat een voorfilter kalk uit het water verwijdert. Dit is echter niet zo. Het verwijdert grove onzuiverheden zoals zand, stofdeeltjes en algen maar de kalk blijft aanwezig. Verder zijn er ontkalkingsmiddelen op de markt die de carbonaten van de kalk wel afbreken maar het hard water niet aanpakken. Ook zijn er magnetische ontharders die enkel de structuur van de kalk veranderen.

Kalkproblemen, zo opgelost

De enige bewezen oplossing om je water te verzachten is een waterontharder met ionenwisseling. Je sluit het toestel aan daar waar het harde leidingwater de woning binnenkomt. Het bestaat uit één of twee harstanken waardoor het water stroomt. De kalkdeeltjes in het water hechten zich aan de harsen en zo stroomt er zacht water uit de ontharder.

Regenereren met zout

Zijn de harsdeeltjes verzadigd, dan moeten deze gereinigd worden. Dit noemt met ook wel regeneratie. Een zoutoplossing wordt hierbij door het toestel gestuurd. De kalkdeeltjes komen los van de hars en worden samen met het zoutwater naar de riolering gevoerd.

onthardingszout

premier compactWaarom Kinetico Aquacare?

Kinetico Aquacare maakt deel uit van Kinetico Inc., een Amerikaanse producent van - en marktleider in - waterbehandelingsapparatuur. Als waterexpert ontwikkelt het de meest innovatieve producten zodat gezinnen en bedrijven toegang hebben tot het beste water. De waterontharders van Kinetico Aquacare hebben een dubbele harstank. Daarmee geniet je, net als miljoenen andere klanten, 24 uur op 24 van zacht water. Met een toestel Zonder elektriciteit of timer.

Probeer een waterontharder

Wil je zelf het positieve effect van een waterontharder testen? Dan kun je nu gratis 40 dagen eentje proberen.

Wil je weten hoe je de kwaliteit van je water kunt verbeteren? Neem dan nu hieronder vrijblijvend contact op.