Familie Paulissen
Casa Ciolina
Als chef-koks kennen Franky en Michael en zijn echtgenote Sandra maar al te goed het belang van water. Ze vertellen over de nefaste gevolgen van onbehandeld water voor hun gezin en hun restaurant Hostellerie Saint Nicolas.
“Als gepassioneerde koks hebben we thuis en in onze zaken natuurlijk dure toestellen staan. Onze keuken is ons heiligdom, maar in onze streek zit er veel kalk in het water. Het duurde niet lang voor we onze kranen moesten vervangen door de zware gevolgen van kalk. Toen onze boiler het thuis begaf door kalkopstapeling, besloot ik een waterverzachter van Kinetico aan te schaffen voor mijn huis en in de zaak, zegt Franky.”
“Ik merkte meteen dat ik thuis en in de zaak veel minder tijd of schoonmaakproducten moest besteden aan poetswerk. Onze kranen en vloeren zagen er vanzelf stralend uit. Maar het beste aan de waterontharder is dat we nog geen enkel toestel hebben moeten vervangen. Onze boiler, douchekoppen, kranen, afwasmachines, koffietoestellen enz. blijven gewoon werken. Dit scheelt ons behoorlijk qua budget, dat we voor andere dingen kunnen gebruiken. Een bijkomend voordeel is dat mijn huid en haren heerlijk zacht zijn, wanneer ik me douch na een zware werkdag. Een groot verschil met het jeukend gevoel dat ik vroeger had na iedere douche.” vertelt Sandra.
“Aangezien we ons brood zelf maken, willen we natuurlijk zuiver water gebruiken. Onze tomaten halen we bij een boer die ze op een biologische wijze kweekt. Welk nut heeft het om zo zorgvuldig om te gaan met je ingrediënten, als je ze spoelt of bereidt met water dat chloor, zware metalen en andere vervuilende stoffen bevat? Met Kinetico halen we dat er allemaal uit. En de klanten proeven dit… onze gerechten smaken beter dan ooit tevoren.”, zegt zoon Michael.