Taal:
Bel ons
0800 91 551
Afspraak?

Werking waterontharder

Een waterontharder maakt hard water zacht. Een Aquacare waterontharder werkt op basis van ionenwisseling. Al het kalk wordt uit uw leidingwater gezuiverd door middel van harsdeeltjes. Door zijn hydraulische werking is het toestel extra zuinig. Er komt dus geen elektriciteit aan te pas. Bovendien geniet u met een dubbele harstank 24 uur op 24 van zacht water. 

Hoe werkt het?

  

1. Het onthardingsproces

U sluit de waterontharder aan op de waterleiding, daar waar het water in uw woning binnenkomt. Het harde leidingwater stroomt binnen in de ontharder. De kalk (calcium en magnesium) die zich in het water bevindt hecht zich aan de harsdeeltjes van de tanken in het toestel. Zo wordt de kalk uit het water verwijderd. Wat overblijft is zacht water dat naar uw woning stroomt.

2. Regeneratie

Na een tijdje raken de harsdeeltjes verzadigd. Het systeem stuurt dan een zoutoplossing (zout met zacht water) door de tank. De oplossing reinigt de hars en het systeem voert de kalk af naar de riolering. Dit proces heet regeneratie. Het toestel bepaalt zelf wanneer er geregenereerd moet worden.

Het voordeel van twee tanken

Wanneer een van de twee tanken aan het regenereren is, gebruikt u dankzij de tweede tank nog altijd zacht water. Zo heeft u 24 uur op 24 zacht water, wat uw verbruik ook is.

Elektrische of hydraulische besturing?

U kunt kiezen tussen een elektrisch of hydraulisch systeem.

Wanneer een waterontharder een hydraulische besturing heeft, maakt het geen gebruik van elektriciteit. Het werkt volautomatisch met een hydraulisch gestuurde besturingsklep. Dit wil zeggen dat de bewegende delen bewegen door inkomende waterdruk. Dit zorgt voor lage werkingskosten.

Krijg advies op maat

Bestel hier uw gratis hardheidstest

Is uw leidingwater hard of zacht? Test snel het kalkgehalte van uw leidingwater met de hardheidstest.

gratis hardheidstest

Vrijblijvend advies op maat

Wilt u meer informatie en vrijblijvend advies op maat over waterontharders?

Ja, ik wil advies op maat

Contact

Stel vrijblijvend vragen over onze producten en diensten.

Neem contact op 

Gratis nummer (24u/24):

0800 91 551

Bel mij terug

Online shop

Bestel gemakkelijk onze producten in onze online shop.

Bekijk