Taal:
Afspraak?

Wat is het verschil tussen een waterfilter en een drinkwatersysteem?

Een waterfilter filtert de onzuiverheden uit uw leidingwater. Zo heeft u zuiver, kristalhelder water vrij van chloor- en metaalsmaken. Een waterfilter haalt geen kalk uit het water.

Een drinkwatersysteem gaat een stap verder. Hiermee heeft u altijd vers drinkwater, volledig aangepast aan uw behoefte. U tapt hiermee volledig gepersonaliseerd drinkwater. Zo bepaalt u de ideale temperatuur: gekoeld, op kamertemperatuur of aangenaam warm. Of kiest u uit plat of bruisend drinkwater. Ook kunt u de portiehoeveelheden voorprogrammeren. En wist u dat u sommige drinkwatersystemen kunt aansluiten op een bestaande tapinstallatie? Kortom, de mogelijkheden zijn uitgebreid.

Een waterfilter kiezen of een drinkwatersysteem?

Of u een waterfilter of drinkwatersysteem kiest, is afhankelijk van uw behoeftes. Een waterfilter filtert de onzuiverheden en met een drinkwatersysteem kunt u uw drinkwater volledig personaliseren. Kamertemperatuur, koud of aangenaam warm.

Hoeveel bespaart u met een drinkwatersysteem?

Met een drinkwatersysteem bespaart u op heel wat kosten. Flessenwater is immers 150 maal duurder. Het is een milieubewust alternatief waardoor u minder C02-uitstoot en er minder afval is bij productie en transport.

Wat is omgekeerde osmose?

Systemen met omgekeerde osmose, maken gebruik van een filtersysteem maar ze gebruiken nog extra behandelingsprocessen. Ze doen dus meer dan filteren.  Er wordt een drukverschil veroorzaakt door een halfdoorlatend membraan. Hierdoor functioneert deze als filter. Het water wordt met een sterke kracht door de microscopische gaatjes geduwd. Hoeveel onzuiverheden er uit het water verwijderd worden is afhankelijk van de grootte van de stoffen, de lading en polariteit hiervan, het membraan en het oplosmiddel. Bij omgekeerde osmose zijn er geen zouten of chemicaliën nodig.

Omgekeerde osmose verschilt van filtering:

  1. de kleinste opgeloste onzuiverheden worden verwijderd , alleen H₂O blijft over
  2. het is een continu proces: het membraan wordt voortdurend schoongemaakt
  3. de druk op het membraan is groter
  4. de osmotische druk is verwaarloosbaar klein bij leidingwater

Waarom gebruiken mensen waterfilters?

Mensen gebruiken waterfilters om de kwaliteit en de smaak van hun water te verbeteren. Gefilterd drinkwater is namelijk beter, gezonder voor menselijke consumptie. Je kunt flessenwater gemakkelijk vervangen door gefilterd leidingwater.

Wat doen waterfilters?

Waterfilters halen onzuiverheden uit leidingwater en maken uw drinkwater vrij van chloor- en metaalsmaken. Verontreinigde stoffen die dit veroorzaken worden in een filter opgevangen en uit het systeem gespoeld.

Hoe werken waterfilters?

Een waterfilter kan aangesloten worden, daar waar het water de woning binnenkomt of waar het gebruikt zal worden zoals in de keuken. Dit is afhankelijk van de gebruikte technologie van het toestel.

Hoe weet u welke waterfilter de beste is?

Waterfilters bestaan in verschillende soorten en maten. Welke het beste is voor uw woning wordt bepaald door de kwaliteit van het leidingwater en uw bezorgdheid. Waterfilters verschillen afhankelijk van de stoffen die uit het water gefilterd worden, waar de filtering plaatsvindt, hoe het gefilterd wordt en hoe de filtering wordt afgewerkt. U kiest de filter die is afgestemd op uw behoeften.

Wat zijn de soorten water voor consumptie?

Mineraalwater

Dit water komt van bronnen met mineralen zoals zout en zwavel. Mineraalwater kan bruisend zijn door bepaalde gassen. Ze worden gebotteld aan de bron zelf en moeten dezelfde samenstelling behouden. 

Bronwater

Bronwater komt uit de onderste grondlagen. Ook dit water wordt gebotteld aan de bron. In tegenstelling tot mineraalwater moet dit geen bepaalde minerale samenstelling hebben.

Kraantjeswater

Kraantjeswater is leidingwater dat in uw woning toekomt. Het maakt deel van een groter waternetwerk in het ondergrondse waterreservoir en is een stabiele bron. In Europa wordt het in de meeste steden en gemeenten voorbehandeld. Zo is het veilig om te drinken. Toch kan het nog een minder goede geur of smaak hebben. 

Tafelwater

Het water dat u op tafel zet is gebotteld en gefilterd kraantjeswater. Kraantjeswater is voorbehandeld zodat het aan de veiligheidsnormen voldoet. Het wordt ook nog eens extra behandeld zodat ook de smaak en geur kwalitatief is.

Waar komt flessenwater vandaan?

Mooi voorgestelde bronnen op waterflessen zijn meestal niet realistisch. Het is moeilijk te zeggen waar het water uit flessen vandaan komt. De fabrikanten zijn niet verplicht om deze gegevens bekend te maken. Bronwater is meestal afkomstig van een ondergrondse waterlaag  en wordt dan vervoerd en verder behandeld. Mineraalwater wordt direct gebotteld als het uit de grond wordt gehaald en bevat een bepaald gehalte aan mineralen. Het water mag verder niet behandeld worden. Gezuiverd water is minimaal behandeld leidingwater.

Is flessenwater veiliger dan leidingwater?

Het voordeel van flessenwater is dat het consistent is van smaak en lijkt veiliger te zijn dan behandeld en onbehandeld leidingwater. Toch is dit vaak niet het geval. 25 procent van flessenwater is eigenlijk opnieuw verpakt kraanwater. Na een test, bij meer dan 1000 flessen water, bevatte 22 procent van het geteste drinkwater chemicaliën, bacteriën en arseen.

Hoeveel kost flessenwater?

Flessenwater is 150 keer duurder dan water gedronken van een drinkwatersysteem. Dit komt neer op zo’n 350 euro per jaar, per gezin.

Wat is het alternatief voor flessenwater? 

Een goed, ecologisch alternatief voor flessenwater is gefilterd leidingwater. Zo beschikt u altijd over gezuiverd drinkwater van hoge kwaliteit. Dit is handig want u hoeft uw flessen niet meer te vervoeren en stockeren.

Is calcium in drinkwater noodzakelijk?

Voldoende calcium is belangrijk voor de gezondheid. hele leven lang hebben wij calcium nodig, vooral om  ontkalking te compenseren, dat veroorzaakt wordt door het verouderingsproces. Opgeloste calciumzouten in drinkwater, worden slechts in zéér beperkte mate opgenomen door het menselijk organisme. Kalkrijk water voorziet maar voor een klein deel in de calciumbehoefte. Calcium dat door het menselijk lichaam wordt opgenomen, vindt men vooral in melk en haar afgeleide producten (boter, kaas, …) en in tal van voedingsmiddelen zoals gedroogde groenten en fruit, chocolade, vette vissoorten en zeevruchten, orgaanvlees en volkorenbrood. Calciumtekort door drinkwater wordt vastgesteld in streken met natuurlijk zacht water.

Waar plaatst u het toestel?

U kunt het toestel op verschillende locaties installeren. Aquacare zoekt mee naar uw ideale oplossing.

Waarin onderscheidt Aquacare zich van zijn concurrenten?

Aquacare is gekend voor zijn service. Zo kunt u 7 op 7, 24 uur op 24 bij ons terecht. Ook kunt u steeds profiteren van interessante prijzen en full omnium service.

Waarom water van een drinkwatersysteem verkiezen boven flessenwater?  

Wil je de ecologische kaart trekken? Dan is een drinkwatersysteem een goed idee. Er is minder C02-uitstoot, je moet niet meer sleuren met waterbakken en je hoeft geen stockageruimte te zoeken.

Vrijblijvend advies op maat

Wilt u meer informatie en vrijblijvend advies op maat over drinkwatersystemen?

Ja, ik wil advies op maat

Hoeveel kunt u besparen met eigen huiswater?

U serveert dagelijks flessenwater? Benieuwd hoe u hier op kunt besparen zonder in te boeten op de kwaliteit van uw drinkwater?

Meer informatie

Contact

Stel vrijblijvend vragen over onze producten en diensten.

Neem contact op 

Gratis nummer (24u/24):

0800 220 02

Bel mij terug

Online shop

Bestel gemakkelijk onze producten in onze online shop.

Bekijk