Contact

Werking waterverzachter

Een waterverzachter (of waterontharder) maakt hard water zacht. Al het kalk wordt uit uw leidingwater gezuiverd door middel van harsdeeltjes. Door zijn hydraulische werking is het toestel extra zuinig. Er komt dus geen elektriciteit aan te pas. Bovendien geniet u met een dubbele harstank 24 uur op 24 van zacht water. 

Hoe werkt het?

1. Het onthardingsproces

U sluit de waterverzachter aan op de waterleiding, daar waar het water in uw woning binnenkomt. Het harde leidingwater stroomt binnen in de ontharder. De kalk (calcium en magnesium) die zich in het water bevindt hecht zich aan de harsdeeltjes van de tanken in het toestel. Zo wordt de kalk uit het water verwijderd. Wat overblijft is zacht water dat naar uw woning stroomt.

2. Regeneratie

Na een tijdje raken de harsdeeltjes in de waterverzachter verzadigd. Het systeem stuurt dan een zoutoplossing (zout met zacht water) door de tank. De oplossing reinigt de hars en het systeem voert de kalk af naar de riolering. Dit proces heet regeneratie. Het toestel bepaalt zelf wanneer er geregenereerd moet worden.

Het voordeel van twee tanken

Wanneer een van de twee tanken van de waterverzachter aan het regenereren is, gebruikt u dankzij de tweede tank nog altijd zacht water. Zo heeft u 24 uur op 24 zacht water, wat uw verbruik ook is.

Elektrische of hydraulische besturing?

Er zijn twee soorten waterverzachters op de markt: met elektrische of hydraulische besturing. De systemen van Kinetico - Aquacare zijn hydraulisch aangestuurd. Wanneer een waterverzachter een hydraulische besturing heeft, maakt het geen gebruik van elektriciteit. Het werkt volautomatisch met een hydraulisch gestuurde besturingsklep. Dit wil zeggen dat de bewegende delen bewegen door inkomende waterdruk. Dit zorgt voor lage werkingskosten.

Vraag een prijsofferte aan

Wilt u de kwaliteit van uw water verbeteren
met een waterontharder?

Ja, ik wil een offerte op maat

Gratis nummer:

0800 22 002

Bel mij terug