Contact

Zijn er nadelen of risico's aan hard water?

Hebt u te veel kalk in uw water? Dan herkent u vast dat vervelende laagje kalkaanslag in uw badkamer. Maar zijn er nog nadelen of risico’s aan hard water? U ontdekt het hier.

Hebt u hard water?

Water dat te veel kalk bevat noemt men ook wel hard water. Wordt het opgewarmd, dan ontstaat er kalkaanslag. Of u hard water hebt, is afhankelijk van de regio waarin u woont. U herkent het onder andere aan het wit ontsierend laagje op de kranen in uw badkamer. U denkt waarschijnlijk: met schoonmaken is het zo opgelost. Niets is minder waar, kalkaanslag kan namelijk uw heel huis aantasten. Laat daarom gratis de hardheid van het water bij u thuis testen.

Nadelen in uw badkamer

U hebt het vast gemerkt: uw kranen, douchekoppen en tegels hebben een doffe schijn en de witte aanslag komt telkens terug. Hierdoor spendeert u veel tijd en energie aan schoonmaken. Betaalt u veel aan schoonmaakmiddelen om kalkaanslag te verwijderen? Dat is slechts een begin. Na een tijdje raken de kranen verstopt, moet u ze ontkalken en zelfs vervangen.

Nadelen in uw keuken

Smaakt uw kopje koffie of thee thuis niet zo heerlijk als op het werk? Kalk is de boosdoener. Ook in uw keuken zijn de nadelen van hard water merkbaar. Zo zijn uw bestek, glazen en borden dof wanneer ze de vaatwasser verlaten en verliest u al snel uw eetlust. Ook staat uw schoonmaakritueel op een laag pitje, want uw keukenoppervlaktes krijgt u met moeite schoon. Bovendien hebt u hier meer detergent voor nodig wat zorgt voor extra kosten.

Nadelen in uw wasruimte

Krijgt u uw wasgoed moeilijk schoon ondanks de grote hoeveelheid wasproduct? Voelen de stoffen ruw aan en gaan ze sneller stuk? Kalkaanslag brengt veel schade toe aan uw was en wasmachine. De warmte-elementen van uw toestel worden aangetast waardoor uw machine minder efficiënt werkt. Hierdoor gaat hij stuk en moet hij hersteld of vervangen worden.  

Nadelen voor uw verwarming en boiler

Is uw energiefactuur gestegen en weet u niet waarom? Kalkaanslag kan uw verwarming te pakken hebben. Wist u dat uw toestel met een laag van 1,6 mm kalk al 15 procent minder energie-efficiënt is? Zo moet uw ketel meer moeite doen om de ruimtes op te warmen. Verder raken uw leidingen sneller verstopt. De herstellings- en vervangingskosten voor een nieuwe ketel en leidingen zijn enorm.

“Wist u dat uw verwarming met een laag van 1,6 mm kalk al 15 procent minder energie-efficiënt is?”

Nadelen voor uw huid en haar

Voelt uw huid en haar droog aan? Ook hier laat kalk zijn sporen na. Medisch onderzoek heeft uitgewezen dat hard water de huid uitdroogt en zelfs serieuze kwalen zoals eczeem kan veroorzaken. Bovendien vormt er zich een kalklaagje op uw haar waardoor het dof wordt. Bij het douchen moet u meer zeep gebruiken voordat het schuimt en die overtollige hoeveelheid kan de droge of gevoelige huid nog meer irriteren.

Nadelen voor uw portemonnee

Kalkaanslag is een aanslag op uw budget. Elektrische apparaten, de vaatwasser, de wasmachine, boiler, verwarmingsketel, leidingen, kranen, … alles gaat minder lang mee. Dit zorgt voor hoge herstellings- en vervangingskosten die u kunt voorkomen.

Bescherm uw huis tegen kalk

Met een niet-elektrische waterontharder pakt u kalk en de nadelen ervan aan. Het toestel haalt de mineralen calcium en magnesium uit het leidingwater. De deeltjes hechten zich aan de harsen in de (dubbele) tank(en). Zijn de harsen verzadigd, dan worden ze gezuiverd met een zoutoplossing. Dit noemt men ook wel regeneratie. Is de ene tank aan het regenereren, dan levert de andere zacht water. Zo is uw water 24 uur op 24 kalkvrij.

Waarom Kinetico - Aquacare?

Kinetico Aquacare ontwikkelt waterbehandelingsproducten zodat gezinnen en bedrijven kunnen genieten van het beste water. Elke dag werken waterexperten aan betere waterbehande-lingsproducten. Kinetico is de uitvinder van de niet-elektrische waterontharder met dubbele harstank. Hiermee hebt u 24 uur op 24 zacht water zonder elektriciteitskosten! Meer dan 45 jaren expertise en ervaring maken ons expert in waterbehandeling.

Wilt u de nadelen van hard water aanpakken of de risico’s voorkomen? Neem hieronder dan vrijblijvend contact op voor gratis advies op maat.

Vraag een prijsofferte aan

Wilt u de kwaliteit van uw water verbeteren met een waterontharder? Vraag hier vrijblijvend uw persoonlijke offerte aan. Wij gebruiken deze gegevens uitsluitend voor de offerte en om u verder te informeren.

Vul hieronder uw gegevens in:

Of bel het gratis nummer 0800 22 002