Contact

Een waterontharder: het belangrijkste toestel voor uw droomkeuken

Keukens zijn de laatste jaren geëvolueerd naar open conversatiekeukens. Ze maken deel uit van een grote leefruimte waar u gezellig kunt koken in het gezelschap van uw gasten. Maar wat als kalk de pret komt bederven? Ontdek waarom een waterontharder het belangrijkste toestel is voor uw keuken.

Kies de keuken die u echt wilt

Droomt u van een open keuken, gemaakt uit de beste materialen, maar laat u die droom varen omwille van vieze kalkaanslag? Zonde! Met zacht water gunt u uzelf comfort. Ga dus gerust voor dat natuurstenen tablet, die zwarte kranen of die roestvrij stalen keukenkasten. Ze behouden nog lang hun chique uitstraling. Ook huishoudtoestellen zoals een kokendwaterkraan, een stoomoven, een ingebouwde koffieapparaat of koelkast met ijsklontjesmaker zijn met een waterontharder binnen handbereik.

Ontwaak zonder ochtendhumeur

Hoe start u uw dag? Met een kopje koffie of thee om rustig te ontwaken? Misschien wel met de krant erbij? Dankzij een waterontharder geniet u van dit moment. U proeft geen nare bijsmaken en start goedgezind aan de dag. Combineert u uw waterontharder met een drinkwatersysteem dan smaakt een glas met water van de kraan even verkwikkend. Bovendien draagt u hiermee uw steentje bij voor het milieu.

Ontvang gasten zonder zorgen

Vroeger trok de gastvrouw (of -heer) zich terug in de keuken om te koken. Na het serveren van de maaltijd trok ze de deur gewoon dicht. Handig, want zo ziet niemand de berg afwas. Of de kalkaanslag … Maar echt gezellig is zo alleen koken niet. Pakt u uw hard water aan met een waterontharder dan kookt u zonder zorgen. U en uw keuken krijgen een glansrol, u serveert de heerlijkste gerechten en uw servies en glazen zijn kraakhelder. En die berg afwas? Die zet u nadien gewoon in uw vaatwasser. Smakelijk!

Doe de afwas zonder vloeken

Zien uw glazen er onsmakelijk dof uit en krijgt u uw borden en bestek moeilijk schoon? Kalkaanslag is de boosdoener. Hoe meer kalk in uw leidingwater zit, hoe meer vaatwasserzout u moet gebruiken. Bovendien gaat uw vaatwasser ook sneller stuk. Een extra kost die vermeden kan worden. Verleng daarom de levensduur van uw automatische afwashulp. Pak kalk in uw leidingwater aan, bespaar op kosten en laat het vaatwasserzout achterwege.

Win tijd bij het schoonmaken

Wat is er zeer belangrijk in sterrenkeukens? Een opgeruimde, kraakheldere keuken voor en na de service. Dankzij een waterontharder maakt u zeer vlot schoon. U hoeft geen uren meer te schrobben om hardnekkige kalkaanslag weg te krijgen. Bovendien hebt u minder detergent nodig, hierdoor bespaart u op heel wat kosten. Kortom, minder poetsen en meer genieten van waar het echt om draait: koken voor goed gezelschap.

Werking waterontharder

Een waterontharder met ionenwisseling maakt uw hard leidingwater terug zacht. Het water stroomt het toestel binnen en de kalkdeeltjes hechten zich aan de harsen in de harstank(en). Zacht water stroomt uit uw kraan. Het enige wat u moet doen is af en toe het zout vervangen. Zo kan het toestel, wanneer de harsen verzadigd zijn, regenereren. Hierbij wordt de kalk samen met het zoutwater naar de riolering gevoerd. Laat het toestel ook twee keer per jaar controleren door onze onderhoudstechnieker.  

Interesse in een waterontharder? Vraag hieronder een gratis afspraak aan. Een  Kinetico - Aquacare expert onderzoekt de situatie bij uw thuis en stelt u vrijblijvend de beste oplossing voor.

Vraag een prijsofferte aan

Wilt u de kwaliteit van uw water verbeteren met een waterontharder? Vraag hier vrijblijvend uw persoonlijke offerte aan. Wij gebruiken deze gegevens uitsluitend voor de offerte en om u verder te informeren.

Vul hieronder uw gegevens in:

Of bel het gratis nummer 0800 22 002