Contact

Wat zijn de risico’s van te veel kalk in het water?

In leidingwater zitten calcium- en magnesiumdeeltjes. Wordt het water opgewarmd, dan vormt er zich kalk. Water met een hoog kalkgehalte noemt men ook wel hard water. Dit heeft heel wat nadelen. Wat zijn de risico’s van te veel kalk in het water en hoe kunt u dit oplossen?

Invloed op heel uw huis

We gebruiken dagelijks liters leidingwater: voor de badkamer, de keuken, de wasruimte, de verwarming, … Kortom, in het hele huis. In het water zitten calcium- en magnesiummineralen. Wordt het verwarmd, dan kan er kalkaanslag ontstaan. Wat zijn de risico’s van te veel kalk in water?

Voor uw keuken

In de keuken bereidt u de lekkerste gerechten, geniet u van een heerlijk tas koffie of thee en doet u met gemak de afwas. Kalk kan echter roet in het eten gooien. Die doffe kalklaag op uw servies, bestek en glazen? Allesbehalve smakelijk! Er is bovendien veel meer schoonmaakmiddel nodig om dit schoon te krijgen. De vaatwasser heeft het hard te verduren en gaat snel stuk. Warmwaterkranen raken verstopt en zijn sneller aan vervanging toe. En uw tas koffie of thee? Die giet u liever door de gootsteen.

Voor uw badkamer

In de badkamer komt u tot rust en begint u fris aan uw dag. Te veel kalk in het leidingwater kan het uw minst favoriete ruimte maken. Want u verliest er veel tijd met poetsen. U moet schrobben en meer schoonmaakmiddelen gebruiken om de douchewanden of tegels schoon te krijgen. De kranen en douchekoppen verstoppen snel waardoor u deze vaker moet ontkalken en op den duur moet vervangen.

Voor uw wasruimte

Kalk brengt veel schade toe aan uw wasmachine. De warmte-elementen worden aangetast waardoor de machine minder efficiënt werkt. Op den duur gaat hij kapot en moet hij hersteld of vervangen worden. U moet meer wasproduct gebruiken want het is minder effectief voor vlekken. En uw wasgoed is niet meer zacht, de vezels behouden minder lang hun soepelheid. Zo gaan uw kleren, handdoeken en lakens sneller stuk.

Voor uw verwarmingstoestellen en boilers

Kalkaanslag tast uw verwarmingstoestellen aan. Hierdoor verliezen ze rendement en stijgt uw energiefactuur. Wist u dat 1,6 mm kalkaanslag de energie-efficiëntie al met 15% vermindert? Uw ketel moeten immers meer moeite doen om uw ruimtes op te warmen. Zo gaat hij bovendien minder lang mee. Ook raken uw leidingen snel verstopt. Gevolg: u betaalt hoge herstellings- of vervangingskosten.

Voor uw lichaam

Doucht u in hard water, dan vormen kalkkorreltjes een kalklaagje aan uw haar. Hierdoor verliezen uw haren hun natuurlijke glans. Douchen met hard water beschadigt ook het beschermende vetlaagje van uw huid. Hierdoor voelt uw huid al gauw droog aan.

Voor uw budget

Kalkaanslag is een aanslag op uw budget. Elektrische apparaten, wasmachine, vaatwasser, boiler, verwarmingsketel, leidingen, kranen, waterkokers … alles gaat sneller stuk. Het zorgt voor extra herstellings- en vervangingskosten die u kunt voorkomen.  

Voorkom de nadelen van kalk

Een waterontharder verwijdert calcium en magnesium uit hard leidingwater. De mineralen hechten zich aan de harsdeeltjes in het toestel dat de mineralen de vervangt door natrium ionen. Zo geniet u van heerlijk kalkvrij water, bent u van de nadelen van kalk verlost en bespaart u op heel wat kosten. U heeft uw handen weer vrij voor andere zaken en geniet van meer comfort.

Een waterontharder van Kinetico - Aquacare

Kinetico - Aquacare verlost u van de risico’s van te veel kalk in uw water. Elke dag werken onze waterexperten aan oplossingen om betere waterbehandelingsproducten te ontwikkelen zodat gezinnen en bedrijven kunnen genieten van het beste water. Meer dan 45 jaren expertise en ervaring maken van Kinetico - Aquacare een expert in waterbehandeling. 

Kalk in uw leidingwater?

Het leidingwater in België verschilt van streek tot streek. In sommige regio’s bevat het meer kalk dan in andere. U kunt de hardheid van uw leidingwater gemakkelijk ontdekken. Zo weet u of u risico loopt op de nadelen. Krijg een indicatie van de waterhardheid in uw gemeente of laat uw water testen door een expert

Wilt u de risico’s van kalk in uw water voorkomen? Vraag hieronder vrijblijvend advies op maat over waterontharders.

Vraag een prijsofferte aan

Wilt u de kwaliteit van uw water verbeteren met een waterontharder? Vraag hier vrijblijvend uw persoonlijke offerte aan. Wij gebruiken deze gegevens uitsluitend voor de offerte en om u verder te informeren.

Vul hieronder uw gegevens in:

Of bel het gratis nummer 0800 22 002