Contact

Wat zijn de risico’s van kalk in uw water voor uw wasmachine?

Een wasmachine gebruikt warm water. Hebt u hard water, dan kan kalkaanslag zich vormen en uw machine aantasten. Dit zorgt voor heel wat nare gevolgen. Wat zijn de risico’s en hoe kunt u ze voorkomen?

Kalk en uw wasmachine

Hebt u hard water? Dan loopt uw wasmachine het risico op kalkaanslag. Want het apparaat gebruikt warm water waarin calcium- en magnesiumionen zich tot kalk verbinden. Hierdoor duurt het langer dat het water opwarmt en verbruikt de machine meer energie waardoor het verwarmingselement sneller stuk gaat. Met een overstroomde wasruimte als gevolg…

Schuurpapier wasgoed

Niet alleen gaat uw machine minder lang mee. Ook uw wasgoed wordt aangetast. Zo moet u meer wasproduct gebruiken om de stoffen proper te krijgen. Hierdoor worden de vezels aangetast en zijn ze niet meer aangenaam zacht.  Ze zijn ook niet meer zo sterk en breken gemakkelijk. Uw kleren, handdoeken, lakens, enzovoort voelen aan als schuurpapier en verslijten sneller.

Hoge kosten

Een wasmachine die stuk gaat, brengt heel wat herstellings- en/of vervangingskosten met zich mee die vermeden konden worden. Wanneer het rendement van uw machine vermindert, gaat u meer wasmiddel gebruiken. En omdat uw wasgoed en kleren hierdoor sneller stuk gaan, moeten ze vaker vervangen worden. U ziet het cijfer op uw bankrekening dus snel slinken.

Tips bij het wassen

  • Controleer hoeveel wasmiddel u nodig hebt voor de hardheid van uw water en houdt u hieraan. Dit vindt u terug op het wasmiddel.
  • Was op lage temperatuur (30°- 40° Celcius).
  • Ga na of u best vloeibaar wasmiddel of waspoeder gebruikt, dit is afhankelijk van het type was.

Antikalk- en ontkalkingsmiddelen

Er zijn verschillende preventieve antikalkmiddelen voor de wasmachine op de markt. Er wordt aangeraden om ze elke dag te gebruiken. Maar ze zijn vrij prijzig en hierdoor lopen de kosten snel op. Is uw machine reeds aangetast door kalk, dan kunt u een ontkalkingsmiddel gebruiken. Gebruik het wel niet te vaak.

Verleng de levensduur van uw machine

Een duurzame oplossing voor hard water is een waterontharder. Het haalt kalk uit water zodat het uw wasmachine niet kan aantasten. De mineralen calcium en magnesium hechten zich aan de harsen in het toestel en worden vervangen door natrium. Dankzij een niet-elektrische waterontharder met dubbele harstank hebt u 24 uur op 24 zacht water. Een waterexpert geeft u graag vrijblijvend gratis advies. Bovendien kunt u als u dat wenst ook 40 dagen een waterontharder testen.

Kinetico - Aquacare uw waterbehandelaar

Kinetico Aquacare maakt deel uit van Kinetico Inc., een Amerikaanse producent van - en marktleider in - waterbehandelingsapparatuur. Als waterexpert ontwikkelt het de meest innovatieve producten zodat gezinnen en bedrijven toegang hebben tot het beste water. De waterontharders van Kinetico - Aquacare hebben een dubbele harstank. Daarmee geniet u, net als miljoenen andere klanten, 24 uur op 24 van zacht water. Zonder elektriciteit of timer.

Lees ook: Wat zijn de risico’s van te veel kalk in het water?

Wilt u dat uw wasmachine langer meegaat? Neem dan hieronder contact op voor vrijblijvend en gratis advies op maat over waterontharders.

Vraag een prijsofferte aan

Wilt u de kwaliteit van uw water verbeteren met een waterontharder? Vraag hier vrijblijvend uw persoonlijke offerte aan. Wij gebruiken deze gegevens uitsluitend voor de offerte en om u verder te informeren.

Vul hieronder uw gegevens in:

Of bel het gratis nummer 0800 22 002