Contact

Wat zijn de afmetingen van een waterontharder?

Een waterontharder moet niet enkel uw hard leidingwater aanpakken. Het moet ook passen in uw woning. Wat zijn de afmetingen van zo’n toestel?

Waterontharder nodig?

Hebt u te veel kalk in uw leidingwater? Dan ervaart u vast de nadelen hiervan. Hard water zorgt niet alleen voor meer poetswerk maar tast ook heel uw woning aan. Daarom is het belangrijk dat u de mogelijke gevolgen voorkomt. Hoe? Met een waterontharder. Omdat we steeds compacter wonen rijst hierbij de vraag: “Past zo’n toestel ook in mijn woning?”  

Gepaste waterontharder

Alle waterontharders nemen zo weinig mogelijk ruimte in zodat ze gemakkelijk geïnstalleerd kunnen worden op de plek waar het leidingwater de woning binnenkomt. Kiest u een basic exemplaar met één tank, dan hebt u een heel compact toestel. Kiest u een toestel met twee tanken, dan kan deze ook nog compact zijn, maar is hij iets groter dan eentje met enkele tank. Hebt u een sterker toestel nodig met meer volume, dan is deze minder compact.

Weg met kalkaanslag

Een waterontharder verwijdert kalk uit uw leidingwater. De calcium- en magnesiummineralen in het leidingwater hechten zich aan de harsen in de tank(en). Zijn de harsen verzadigd, dan gaat het toestel regenereren. Een ontharder met dubbele harstank levert u 24 uur op 24 zacht water. Is hij bovendien niet-elektrisch, dan betaalt u geen verbruikskosten.

Een waterontharder kiezen

Wilt u voor altijd verlost zijn van de nadelen van kalk in uw leidingwater? Dan is een waterontharder met ionenwisseling de beste optie. Maar welke kiest u? Dit is afhankelijk van uw waterbehandelingsbehoefte. Deze keuze beïnvloedt ook de afmetingen van het toestel. Wilt u 24 uur op 24 zacht water? Dan hebt u een toestel met twee harstanken nodig. Hebt u een groot gezin met veel verbruik? Dan kiest u best een toestel met een hoog debiet.

Waterbehandelaar Kinetico - Aquacare

Kinetico Aquacare maakt deel uit van Kinetico Inc., een Amerikaanse producent van - en marktleider in - waterbehandelingsapparatuur. Als waterexpert ontwikkelt het de meest innovatieve producten zodat gezinnen en bedrijven toegang hebben tot het beste water. De waterontharders van Kinetico - Aquacare hebben een dubbele harstank. Daarmee geniet u, net als miljoenen andere klanten, 24 uur op 24 van zacht water. Zonder elektriciteit of timer.

Interesse in een waterontharder? Neem hieronder vrijblijvend contact op voor advies op maat.

Vraag een prijsofferte aan

Wilt u de kwaliteit van uw water verbeteren met een waterontharder? Vraag hier vrijblijvend uw persoonlijke offerte aan. Wij gebruiken deze gegevens uitsluitend voor de offerte en om u verder te informeren.

Vul hieronder uw gegevens in:

Of bel het gratis nummer 0800 22 002