Contact

Wat is het verschil tussen een waterontharder en een waterverzachter? 

Kalk in het water noemt men ook wel hard water. Dit kan men oplossen met een waterontharder of een waterverzachter. Wat is het verschil?  

Hard water?

Hard water is water dat te veel calcium en magnesium bevat. Wordt dit water verwarmd, dan kan kalk zich vormen en afzetten als kalkaanslag. Of u hard water hebt, is afhankelijk van de regio waarin uw woont. Kalk in het water zorgt voor heel wat problemen die op te lossen zijn met een waterontharder of waterverzachter. Wat is het verschil?

Waterontharder vs. waterverzachter

Eigenlijk is er geen verschil tussen de twee. De termen waterontharder en waterverzachter worden door elkaar gebruikt. Ze verwijzen naar toepassingen, producten die hard water zacht maken door kalk te verwijderen uit water. Sommige producten veranderen het water met kalk van structuur. Andere halen de kalk uit het water.

Toestel waterontharder of -verzachter

Van waterontharders, waterverzachters met ionenwisseling is bewezen dat ze kalk verwijderen. In deze ontharders hechten de calcium- en magnesiumionen zich aan de harsen in de tanken. Een niet-elektrische waterontharder met een dubbele tank werkt het efficiëntst. Hiermee hebt u weinig werkingskosten en de hele dag zacht water.

Waarom Kinetico - Aquacare?

Kinetico - Aquacare pakt de negatieve gevolgen van kalk in uw water aan. Elke dag werken waterexperten aan oplossingen om de beste waterbehandelingsproducten te ontwikkelen. Dankzij de uitvinding van de niet-elektrische waterontharder met dubbele harstank genieten gezinnen en bedrijven 24 uur op 24 van het beste water. Meer dan 45 jaren expertise en ervaring maken van Kinetico - Aquacare een expert in waterbehandeling.

Interesse in een waterontharder en heerlijk zacht water? Neem hieronder vrijblijvend contact op voor gratis advies op maat.

Vraag een prijsofferte aan

Wilt u de kwaliteit van uw water verbeteren met een waterontharder? Vraag hier vrijblijvend uw persoonlijke offerte aan. Wij gebruiken deze gegevens uitsluitend voor de offerte en om u verder te informeren.

Vul hieronder uw gegevens in:

Of bel het gratis nummer 0800 22 002