Contact

Wat is het effect van hard water op mijn huid?

Water met te veel kalk heeft invloed op heel uw woning. Maar heeft het ook gevolgen voor uw huid? Wat is het effect van hard of zacht water? Ontdek het hier.

Hebt u hard water?

Hard water is water dat te veel kalk bevat. De hoeveelheid kalk in het leidingwater verschilt van streek tot streek. Hebt u hard leidingwater bij u thuis? Dan kent u vast de negatieve gevolgen van te veel kalk in uw water. Heel uw huis wordt er door aangetast. Dit brengt behoorlijk wat herstellings- en vervangingskosten met zich mee. Maar niet alleen voor uw portemonnee is hard water vervelend.

Een droge huid

Hebt u last van een droge huid, eczeem of andere huidproblemen? Dan is uw huid misschien niet voldoende gehydrateerd. Vaak kunnen er meerdere oorzaken zijn voor deze klachten. Uw genen,  maar ook uw omgeving spelen een rol. Een van die omgevingsfactoren kan de hardheid van het leidingwater zijn.

Eczeem en andere huidproblemen

Medisch onderzoek heeft uitgewezen dat hard water de huid uitdroogt. De mineralen in hard water absorberen de natuurlijke oliën en vocht in de huid. Hierdoor vernietigt het de natuurlijke barrière tegen bacteriën en maakt het de huid heel kwetsbaar. Dit kan ook serieuze kwalen veroorzaken zoals eczeem. Hebt u al huidproblemen, dan verergeren de symptomen.

Douchen en wassen

Woont u in een regio met hard water, dan merkt u dit in de douche. U moet namelijk meer zeep gebruiken omdat het langer duurt voor het schuimt. Maar de overtollige hoeveelheid kan de droge of gevoelige huid nog meer irriteren. Ook wanneer u de was doet, is er meer wasmiddel nodig. Hiervan blijft een laagje achter op uw kleding, handdoeken en beddengoed waardoor onderliggende huidaandoeningen verergeren.

Zacht water met een waterontharder

Een waterontharder verlost u van kalk in uw leidingwater. De mineralen calcium en magnesium hechten zich aan de harsdeeltjes in de tanken en worden bij het regenereren gespoeld met een natriumoplossing. Zo kunt u douchen met aangenaam zacht water en minder zeep. Hierdoor droogt uw huid minder snel uit. Gedaan met irritatie! Kies een goede waterontharder en geef uw huid een deugddoende pauze.

Een waterontharder van Kinetico - Aquacare

Kinetico ontwikkelt waterbehandelingsproducten zodat gezinnen en bedrijven kunnen genieten van het beste water. Elke dag werken onze waterexperten aan betere waterbehande-lingsproducten. Zo zijn we uitvinder van de hydraulische waterontharder met dubbele harstank. Hiermee hebt u 24 uur op 24 zacht water zonder elektriciteitsverbruik! Meer dan 45 jaren expertise en ervaring maken ons expert in waterbehandeling.

Wilt u het effect van een waterontharder ontdekken? Neem dan hieronder vrijblijvend contact op voor gratis advies op maat.

Vraag een prijsofferte aan

Wilt u de kwaliteit van uw water verbeteren met een waterontharder? Vraag hier vrijblijvend uw persoonlijke offerte aan. Wij gebruiken deze gegevens uitsluitend voor de offerte en om u verder te informeren.

Vul hieronder uw gegevens in:

Of bel het gratis nummer 0800 22 002