Contact

Waar moet u op letten bij het kopen van een waterontharder?

U hebt beslist om een waterontharder te kopen om het hard water bij u thuis aan te pakken. Waar moet u op letten bij uw aankoop? Hoe maakt u de juiste keuze? Wij geven u alvast enkele tips.

Hard water aanpakken

Woont u in een regio met hard water en hebt u ontdekt wat het hardheidsgehalte van uw leidingwater is? Dan overweegt u best een waterontharder. Hiermee verlost u uzelf van al uw kalkproblemen. Om de juiste keuze te maken, raadpleegt u best een expert. Toch kunt u zelf op enkele eigenschappen letten wanneer u een waterontharder koopt.

  

Type waterontharder

Er zijn verschillende soorten waterontharders op de markt. Maar omdat enkel het effect van waterontharders met ionenwisseling is aangetoond, kiest u best voor dit type. Er is ook zoiets als een magnetische waterontharder. Dit toestel verandert de structuur van het hard water. De kalk verdwijnt niet uit het water, maar krijgt een andere vorm. Hiervan is het moeilijk te bewijzen of het ook effectief werkt.

Eén of twee cilinders met harsdeeltjes

Een waterontharder met twee cilinders met harsdeeltjes werkt zoals een ontharder met één cilinder. Alleen hebt u met dit type 24 uur op 24 zacht water, wat uw verbruik ook is. Zo kunt u wanneer één tank aan het regenereren is, dankzij de werking van de tweede tank, nog steeds zacht water gebruiken. Eentje met twee cilinders is dus aangewezen.

Besturingssysteem

Waterontharders verschillen ook in besturingssysteem. Zo zijn er elektrisch en hydraulisch aangestuurde toestellen. Een hydraulische, dus niet-elektrische waterontharder, is het interessantst. Door middel van waterdruk bewegen de mobiele onderdelen volautomatisch. U verspilt dus geen energie en betaalt geen extra elektriciteitskosten. Een elektrisch toestel heeft een printplaat, motor, software, snoer, … en heeft dus altijd elektriciteit nodig.

Doorstroomcapaciteit

Een van de vereisten bij een waterontharder is dat hij water blijft voorzien ook wanneer de vraag hoog is. En dit zonder drukverlies! Dit noemt men de doorstroomcapaciteit. Dit is afhankelijk van het aantal verbruikers en het verbruik per persoon. Raadpleeg een specialist zodat u een waterontharder koopt met voldoende doorstroomcapaciteit.

Zoutverbruik

De hoeveelheid zout en welk type u nodig hebt, is afhankelijk van de waterontharder die u koopt. De ene ontharder verbruikt meer dan de andere. Ook de capaciteit speelt een rol. Hoe groter de capaciteit van het toestel, hoe meer zout er nodig is om te regenereren. Zout is de grootste verwerkingskost, informeer u dus goed over het zoutverbruik.

Waterontharder op maat

Om de juiste keuze te maken let u op: de capaciteit, het rendement van het toestel, de kosten die verbonden zijn aan de aanschaf van de waterontharder en de onderhoudskosten. Kinetico - Aquacare geeft u graag gratis advies op maat in het kiezen van uw waterontharder. Uw Kinetico - Aquacare specialist beantwoordt al uw vragen! Aarzel niet om ze te stellen.

Waterontharder van Kinetico - Aquacare

We ontwikkelen waterbehandelingsproducten zodat gezinnen en bedrijven kunnen genieten van het beste water. Elke dag werken onze waterexperten aan betere waterbehandelingsproducten. Zo zijn we uitvinder van de niet-elektrische waterontharder met dubbele harstank. Hiermee hebt u 24 uur op 24 zacht water zonder elektriciteitsverbruik! Meer dan 45 jaren expertise en ervaring maken ons expert in waterbehandeling. 

Interesse in een waterontharder aangepast aan uw situatie thuis? Vraag hieronder vrijblijvend gratis advies op maat.

Vraag een prijsofferte aan

Wilt u de kwaliteit van uw water verbeteren met een waterontharder? Vraag hier vrijblijvend uw persoonlijke offerte aan. Wij gebruiken deze gegevens uitsluitend voor de offerte en om u verder te informeren.

Vul hieronder uw gegevens in:

Of bel het gratis nummer 0800 22 002