Contact

Kunt u zacht water drinken?

Een waterontharder verwijdert kalk uit uw leidingwater. Zo wordt het water aangenaam zacht. Dit is goed voor uw leidingen, apparaten, boiler, wasmachine, vaatwasser enzovoort. Maar is zacht water ook drinkbaar?

Kalk in het leidingwater

Voordat leidingwater in onze huizen terecht komt, wordt het grondig gezuiverd en behandeld door de drinkwatermaatschappij. Toch kan het nog kalk bevatten. Men spreekt dan van hard water. Hoeveel kalk het water bevat, verschilt van regio tot regio. Hard water is niet schadelijk voor uw gezondheid en u kunt er gerust van drinken.

kalk in leidingwater drinken

Waarom zacht water?

Waarom ontharden we dan ons water? Omwille van de kalkaanslag. Deze vervelende witte massa ontstaat wanneer hard water opgewarmd wordt. Dit zorgt voor heel wat nadelen in heel uw huis. Zo tast het uw verwarming, leidingen, kranen, afwasmachine, enzovoort aan. Hierdoor gaan deze sneller stuk. Met een waterontharder voorkomt u dit en bespaart u op fiks wat kosten. Ontdek of u hard water heeft.

Zacht water drinkbaar?

Een waterontharder werkt volgens het principe van ionenwisseling. Hierbij stroomt hard water door het toestel en hechten de calcium- en magnesiumionen zich aan de harsen. Ionenwisseling is een bewezen behandeling van water en het zacht water mag geconsumeerd worden. Dit onthardingsproces wordt soms ook door de drinkwatermaatschappijen zelf toegepast. Zacht water is perfect drinkbaar.

zacht water drinken

Zout in het drinkwater?

Omdat een waterontharder zout gebruikt, en het alleen maar werkt als dit voldoende is bijgevuld, denken mensen vaak dat er zout in het water komt. Het tegendeel is echter waar. Enkel bij het regenereren van het apparaat wordt er zout gebruikt. De harsen in de ontharder worden met een zoutwateroplossing gespoeld zodat ze terug gebruikt kunnen worden. De oplossing zoutwater met magnesium en calcium wordt daarna naar de riolering afgevoerd.

Een kleine hoeveelheid zout

Er kan een kleine hoeveelheid zout in het ontharde water aanwezig zijn. Onthard water kan immers nog natrium gebonden aan chloriden bevatten. In onthard water stijgt het natriumgehalte en blijven de chloriden hetzelfde. Dit is echter zo weinig dat u het niet merkt. Om even te vergelijken: er zit meer zout in een glas melk dan in een glas met zacht water. We spreken eerder van natriumhoudend water. Wel raden we aan als u een zoutarm dieet volgt, onthard water te vermijden.

Waarom Kinetico - Aquacare?

Kinetico - Aquacare is de uitvinder van de niet-elektrische waterontharder met dubbele harstank. Elke dag werken onze waterexperten aan betere waterbehandelingsproducten. Zo kunnen gezinnen en bedrijven genieten van het beste water. Met meer dan 45 jaren kennis en ervaring kunnen we ons gerust experts in waterbehandeling noemen.

Wilt u genieten van heerlijk zacht water? Neem hieronder vrijblijvend contact met ons op voor een gratis offerte.

Vraag een prijsofferte aan

Wilt u de kwaliteit van uw water verbeteren met een waterontharder? Vraag hier vrijblijvend uw persoonlijke offerte aan. Wij gebruiken deze gegevens uitsluitend voor de offerte en om u verder te informeren.

Vul hieronder uw gegevens in:

Of bel het gratis nummer 0800 22 002