Contact

Kunt u de hardheid van uw water zelf meten?

Vermoedt u dat er kalk in uw water zit? Of bent u benieuwd of uw waterontharder (nog) goed werkt? Dan controleert u best de hardheid van uw leidingwater. Dat kan op verschillende manieren. Hoe? Dat ontdekt u in deze blog.

Ontdek de hardheid van uw water

Hebt u kalk ontdekt op uw kranen, douchekoppen, tegels, … Dan is het tijd om actie te ondernemen. Kalk in het water noemt men ook wel hard water. Dit kan negatieve gevolgen hebben voor heel uw woning. U kunt de hardheid van uw leidingwater zelf testen via teststrips of met een druppeltest voor een schatting. Of het door een waterexpert laten testen voor een grondig resultaat.

Hardheid opvragen of opzoeken

Het kalkgehalte van het drinkwater verschilt van streek tot streek. Uw drinkwaterbedrijf kan u meer vertellen over de waterkwaliteit in uw regio. Of u kunt via een online test uw postcode ingeven en zo de gemiddelde hardheid, uitgedrukt in Franse graden, in uw gemeente ontdekken. Opgelet, dit resultaat is slechts een indicatie.  

Zelf meten

U kunt met een teststrip of met een druppeltest uw leidingwater zelf testen. Een teststrip houdt u enkele seconden in uw leidingwater. Wanneer de strip verkleurt, kunt u en met de bijhorende kleurcode het resultaat aflezen. Met een druppeltest druppelt u een indicatorvloeistof in het water. Verkleurt het water, dan weet u aan de hand van het aantal toegevoegde druppels het resultaat. Deze testen zijn oké maar geven vooral een schatting.

Laten meten door een expert

Wilt u zeker zijn van de hardheid van het leidingwater bij u thuis? Dan laat u het best vrijblijvend testen door een expert. Hij onderzoekt uw water grondig, geeft een gedetailleerd resultaat en gratis advies op maat over een oplossing.

Oplossing voor kalk

Kalk in uw leidingwater pakt u best aan met een waterontharder. Er zijn verschillende types op de markt. Zo is de hydraulische waterontharder met dubbele harstank het meest interessant. Het toestel verwijdert calcium en magnesium uit uw leidingwater zonder elektriciteit te verbruiken. De mineralen hechten zich aan de harsen in de twee tanken en worden vervangen door natriumionen. Zo geniet u 24 uur op 24 van heerlijk zacht water.

Waterontharders van Kinetico - Aquacare

Kinetico - Aquacare is de uitvinder van de niet-elektrische waterontharder met dubbele harstank. Elke dag werken onze waterexperten aan betere waterbehandelingsproducten. Zo kunnen gezinnen en bedrijven genieten van het beste water. Met meer dan 45 jaren kennis en ervaring kunnen we ons gerust experts in waterbehandeling noemen.

Wilt u weten of uw leidingwater hard water is? Maak vrijblijvend een afspraak met een expert voor een grondige wateranalyse.

Vraag een prijsofferte aan

Wilt u de kwaliteit van uw water verbeteren met een waterontharder? Vraag hier vrijblijvend uw persoonlijke offerte aan. Wij gebruiken deze gegevens uitsluitend voor de offerte en om u verder te informeren.

Vul hieronder uw gegevens in:

Of bel het gratis nummer 0800 22 002