Contact

Wat zijn de risico's van kalk in uw water voor de vaatwasser? 

De vaatwasser is onmisbaar geworden in de keuken. Met plezier laat u de afwas aan hem over. Maar wat als hij stuk gaat en uw keuken blank zet? Kalk is meestal de oorzaak. Wat zijn de risico’s hiervan en hoe voorkomt u ze?

Kalk in uw woning

Te veel kalk in het water noemt men ook wel hard water. Dit wordt bepaald door de regio waar u het water gebruikt. In dit water zitten calcium en magnesiummineralen die, wanneer het water verwarmd wordt, zich tot kalk binden. Heeft u kalk in uw leidingwater? Dan ervaart u vast de nadelen. Voor uw badkamer, wasruimte, keuken, wc, verwarming, … enzovoort. Met andere woorden: kalk heeft een invloed op heel uw woning.

Kalk in uw keuken

Hoewel calcium en magnesium thuishoort in ons voedsel, hebben we het liever niet in onze keuken. Of toch niet in het water! In de keuken gebruiken we vaak warm water: om te koken, koffie te zetten, te poetsen, de afwas te doen, ... De vaatwasser gebruikt heet water om de vaat schoon te krijgen. Maar dit heet water kan wel eens een negatief effect hebben.

Kalk en de vaatwasser

Lijkt uw vaatwasser in staking? Dan kan kalk hem te pakken hebben. Een laagje kalkaanslag vermindert het rendement van uw machine enorm en zorgt ervoor dat hij na een tijdje stuk gaat. Hierdoor stapelen de kosten weer op. Om niet te spreken van de berg afwas die op u wacht!

Kalk en uw afwas

Kalkaanslag merkt u niet alleen aan uw stilaan falende vaatwasmachine. Ook uw servies en bestek hebben er onder te lijden. Die doffe waas op uw glazen, servies en bestek? Allesbehalve smakelijk! Hoeveel vaatwasserzout u ook gebruikt, het helpt niet. Hiervan vliegt de prijs ook al snel de pan uit.

Een waterontharder voor zacht water

Dankzij een waterontharder geniet u weer van alle comfort in uw keuken. Zacht water zorgt ervoor dat uw vaatwasmachine deftig werkt en langer meegaat. Bovendien mag u minder wasmiddel gebruiken en het vaatwasserzout laten staan. Gedaan met manueel afwassen en een fikse besparing? Daar klinken we op. Met mooie, zuivere glazen natuurlijk.

Een Kinetico - Aquacare waterontharder

Kinetico - Aquacare – is de uitvinder van de niet-elektrische waterontharder met dubbele harstank. Zo genieten onze particuliere en professionele klanten 24 uur op 24 van zacht water. Bovendien zijn onze waterontharders zo compact dat ze passen onder uw keukenaanrecht. Met meer dan 45 jaren kennis en ervaring kunnen we ons gerust experts in waterbehandeling noemen. Benieuwd? Test 40 dagen een waterontharder!

Wilt u de negatieve gevolgen van kalk vermijden? Vraag hieronder gratis vrijblijvend advies op maat over onze waterontharders.

Vraag een prijsofferte aan

Wilt u de kwaliteit van uw water verbeteren met een waterontharder? Vraag hier vrijblijvend uw persoonlijke offerte aan. Wij gebruiken deze gegevens uitsluitend voor de offerte en om u verder te informeren.

Vul hieronder uw gegevens in:

Of bel het gratis nummer 0800 22 002