Contact

Hoe wordt een waterontharder geïnstalleerd?

Wilt u de kalk uit uw leidingwater verwijderen, dan is een waterontharder een goed idee. Hoe wordt dit toestel geïnstalleerd? Dat ontdekt u hier.

Kalk en extra kosten

Kalk in uw water of ‘hard water’ zorgt voor problemen in heel uw huis. Zo hebt u niet alleen een vervelend wit laagje aanslag op uw kranen maar ook extra herstellings- en vervangingskosten. Gaan uw leidingen, boiler, verwarmingsinstallatie, elektrische apparaten, kranen, … sneller stuk? Kalk is de boosdoener. Gelukkig valt dit op te lossen met een waterontharder. Wilt u zelf de proef op de som nemen? Test nu 40 dagen gratis.

waterontharder nodig?

Kalk oplossen

Met een waterontharder pakt u het hard water bij u thuis aan en kunt u tot 650 euro* per jaar besparen. Een niet-elektrisch toestel met dubbele harstank met ionenwisseling levert het meeste voordeel op. Hiermee hebt u 24 uur op 24 zacht water en betaalt u geen extra kosten voor elektriciteit. Het water wordt zacht gemaakt doordat de kalk zich aan de hars vastzet. Is de hars verzadigd, dan wordt het met een zoutoplossing gezuiverd (regeneratie) en naar het riool afgevoerd.

*Volgens een studie van Aqua Belgica

Installatie waterontharder

U kunt uw waterontharder zelf met de handleiding installeren of de hulp van een expert inroepen. Die zorgt voor een juiste installatie en werking van de ontharder. In maximum vier uurtjes is uw toestel geplaatst.

Vereisten voor de installatie

Belangrijk is dat de waterontharder geïnstalleerd kan worden op de plek waar het afsluitkraantje van het leidingwater zich bevindt. De afmetingen van het toestel kunnen variëren. De waterontharder moet op een vlakke ondergrond geplaatst worden. Ook de druk van het water moet getest worden zodat die niet te hoog is. Is dit wel het geval, dan wordt er een drukregelaar geïnstalleerd.

Laten installeren

Laat u uw waterontharder door een professional installeren, dan volgt hij enkele stappen. Hij controleert eerst waar de ontharder geplaatst kan worden. Hiervoor moet hij weten waar de watermeter, afvoer en de aansluitingen zijn. Hij meet ook de druk van het leidingwater en plaatst waar nodig een drukregelaar. Als er geen afsluitkraantje is, wordt dit ook geïnstalleerd. Tot slot worden ook de voorfilter, waterontharder, terugslagkleppen en air-gap opgesteld.

Waarom Kinetico - Aquacare?

Kinetico - Aquacare pakt de negatieve gevolgen van kalk in uw water aan. Elke dag werken waterexperten aan oplossingen om de beste waterbehandelingsproducten te ontwikkelen. Dankzij de uitvinding van de niet-elektrische waterontharder met dubbele harstank genieten gezinnen en bedrijven 24 uur op 24 van het beste water. Meer dan 45 jaren expertise en ervaring maken van Kinetico - Aquacare een expert in waterbehandeling.

Wilt u een waterontharder laten installeren? Neem hieronder dan vrijblijvend contact op.

Vraag een prijsofferte aan

Wilt u de kwaliteit van uw water verbeteren met een waterontharder? Vraag hier vrijblijvend uw persoonlijke offerte aan. Wij gebruiken deze gegevens uitsluitend voor de offerte en om u verder te informeren.

Vul hieronder uw gegevens in:

Of bel het gratis nummer 0800 22 002