Contact

Hoe vaak moet een waterontharder onderhouden worden? 

Wilt u altijd van zacht water genieten, dan is het belangrijk dat uw waterontharder regelmatig onderhouden wordt. Wij geven u graag advies. 

Een goede investering

Van een waterontharder krijgt u veel terug. Het toestel maakt uw leidingwater kalkvrij, zo bespaart u op heel wat kosten. Bovendien is de ontharder in minder dan twee jaar terugverdiend! Met een waterontharder hebt u waar voor uw geld. Waterontharders worden zo ontwikkeld dat ze niet veel onderhoud nodig hebben. Voordat ze de fabriek verlaten wordt de kwaliteit ervan grondig gecontroleerd.

Werking waterontharder

Dankzij een niet-elektrische waterontharder met dubbele harstank wordt uw hard water aangenaam zacht. De kalk in het water wordt gezuiverd doordat de mineralen calcium en magnesium aan de harsdeeltjes in de tanken hechten. Het zachte water stroomt zo uit uw kraan. Bij het regenereren worden de harsen met een zoutoplossing gereinigd en door de afvoer weggevoerd.

Onderhoud, een must

Een kwalitatieve ontharder kan zonder inspanning van uzelf vele jaren meegaan. Het enige wat u moet doen is tijdig het zout aanvullen. De dubbele harstank maakt zichzelf automatisch schoon tijdens het regeneratieproces. Maar zelfs de beste auto moet onderhouden worden om efficiënt te werken. Dat is met een waterontharder niet anders. Laat daarom uw toestel om de twee jaar controleren.  

Optimale werking

Om de twee jaar een onderhoud is voldoende voor een niet-elektrische waterontharder om de kwaliteit van de waterontharder én het leidingwater te garanderen. Een technieker komt hiervoor langs en controleert, reinigt en desinfecteert het toestel volledig zodat het optimaal blijft werken. Hebt u garantie (Goud of Platinum)? Dan krijgt uw waterontharder sowieso een tweejaarlijkse controle. Geen garantie? Neem vrijblijvend contact op.

Herstelling waterontharder

Werkt uw waterontharder niet meer? Lees eerst de handleiding. Misschien is het iets wat u zelf kunt oplossen. Is uw toestel stuk, dan kunt u contact opnemen met een technieker voor een herstelling. Hij doet een nazicht, geeft advies en herstelt uw toestel. Hebt u een Platinum garantie? Dan is de herstelling inbegrepen.

Waarom Kinetico - Aquacare?

Kinetico - Aquacare is de uitvinder van de niet-elektrische waterontharder met dubbele harstank. Zo genieten onze particuliere en professionele klanten 24 uur op 24 van zacht water. Bovendien zijn onze waterontharders zo compact dat ze passen onder uw keukenaanrecht. Met meer dan 45 jaren kennis en ervaring kunnen we ons gerust experts in waterbehandeling noemen.

Wilt u advies over waterontharders? Neem vrijblijvend contact op voor gratis advies op maat.

Vraag een prijsofferte aan

Wilt u de kwaliteit van uw water verbeteren met een waterontharder? Vraag hier vrijblijvend uw persoonlijke offerte aan. Wij gebruiken deze gegevens uitsluitend voor de offerte en om u verder te informeren.

Vul hieronder uw gegevens in:

Of bel het gratis nummer 0800 22 002