Contact

Hoe kan ik water duurzaam ontkalken?

Een waterontharder of -verzachter maakt hard water zacht. Het zorgt ervoor dat uw wasmachine, vaatwasser, boiler, leidingen, enzovoort langer meegaan. Maar is een waterontharder zelf wel zo duurzaam? Dat ontdekt u hier.

Hard water, een grote kost

Kalk in uw leidingwater bezorgt u heel wat nadelen. Zo moet u bijvoorbeeld stevig schrobben met meer schoonmaakmiddel om de kalkaanslag op uw kranen en tegels in de badkamer te verwijderen. Of betaalt u een fiks bedrag voor herstellingen en/of vervangingen van de boiler, vaatwasser, wasmachine, leidingen, … Met een waterontharder voorkomt u al deze problemen. Het maakt uw leidingwater aangenaam zacht.

Duurzame gevolgen

Dankzij zacht water, werken uw apparaten die warm water gebruiken, optimaal en gaan ze langer mee. Zo betaalt u geen hoge kosten. Qua duurzaamheid is dit een troef. Want wist u dat uw boiler al bij slechts enkele millimeters kalkaanslag aan rendement verliest? Hierdoor betaalt u hoge energiekosten die u met een waterontharder had kunnen voorkomen.

Duurzaam toestel

Een waterontharder is een duurzame investering. Het toestel gaat zo’n 15 tot 25 jaar mee. Na lange tijd vermindert wel de werking van de harsen. Die moeten dan vervangen worden. Een goed onderhoud, om de twee jaar is bovendien ook aangeraden. Zo bent u zeker dat het toestel efficiënt blijft werken. Is het defect, dan laat u het best herstellen door een expert.

Twee types waterontharders

Er zijn twee soorten besturingssystemen voor waterontharders op de markt. Een elektrisch en een hydraulisch systeem. Hydraulische ontharders werken doormiddel van waterdruk en hebben dus geen elektrische aansluiting nodig. Er komt geen timer, printplaat, motor, software of snoer aan te pas. Hierdoor bespaart u op elektriciteit. Bovendien blijft het toestel altijd werken, ook als er een stroompanne is. Super duurzaam!

Waterverbruik

Een waterontharder behandelt uw water en maakt het aangenaam zacht. Tijdens het regeneratieproces gebruikt het ook water om de verzadigde harsen te zuiveren. De oplossing water met zout en kalk wordt hierna naar de riolering afgevoerd. Dit kost je niet bijzonder veel water.

Zoutverbruik

Om te regenereren gebruikt een waterontharder op ionenwisseling regeneratiezout. De harsen met kalk worden gespoeld met de zoutoplossing. Die oplossing wordt naar de riolering gevoerd. Sommige waterontharders regenereren om de x-aantal dagen. Hierdoor is het mogelijk dat dit gebeurt wanneer het (nog) niet nodig is. Zo verbruikt u onnodig zout. Een volumegestuurd toestel regenereert pas wanneer de harsen verzadigd zijn.

Kwaliteit dankzij Kinetico - Aquacare

Kinetico - Aquacare pakt de negatieve gevolgen van kalk in uw water aan. Elke dag werken waterexperten aan oplossingen om de beste waterbehandelingsproducten te ontwikkelen. Dankzij de uitvinding van de niet-elektrische waterontharder met dubbele harstank genieten gezinnen en bedrijven 24 uur op 24 van het beste water. Meer dan 45 jaren expertise en ervaring maken van Aquacare – Kinetico een expert in waterbehandeling.

Laat u overtuigen en test zelf een waterontharder of vraag hieronder vrijblijvend om gratis advies op maat.

Vraag een prijsofferte aan

Wilt u de kwaliteit van uw water verbeteren met een waterontharder? Vraag hier vrijblijvend uw persoonlijke offerte aan. Wij gebruiken deze gegevens uitsluitend voor de offerte en om u verder te informeren.

Vul hieronder uw gegevens in:

Of bel het gratis nummer 0800 22 002