Contact

Hoe kan ik mijn boiler ontkalken?

Kalk in het leidingwater brengt heel wat schade toe aan uw huis. Zo kan het bijvoorbeeld ook uw boiler aantasten. Hoe kunt u hem ontkalken? Of is er een andere oplossing om kalk aan te pakken?  

Kalk in uw water?

Woont u in een regio met hard water? Dan ondervindt u waarschijnlijk de negatieve gevolgen die het veroorzaakt. Kalk in het leidingwater zorgt voor heel wat schade en kosten. De leidingen geraken verstopt en huishoudelijke apparaten zoals uw wasmachine, vaatwasser en koffieapparaat gaan na een tijd stuk. Uw tegels worden dof waardoor u harder moet schrobben en meer schoonmaakmiddel moet gebruiken.

“Een laagje kalkaanslag van 1,6 mm vertraagt het rendement van uw verwarmingsketel al met 15 procent.”

Boiler en kalk

Ook uw verwarmingsinstallatie en boiler worden aangetast. Wist u dat een laagje kalkaanslag van 1,6 mm het rendement van uw verwarmingsketel met 15 procent verlaagt?

  • Duurt het langer voordat uw radiatoren op temperatuur zijn? Kalkaanslag in uw boiler, zorgt ervoor dat deze meer water nodig heeft om efficiënt te verwarmen.
  • Loopt het water minder vlot door uw kranen?
  • Hebt u last van roest en lekkages?

Dit zijn enkele symptomen die een alarmbelletje moeten doen rinkelen.

Boiler zelf ontkalken

Wilt u dat uw boiler langer meegaat? Dan kunt hem zelf ontkalken, al vraagt dit wel wat werk en tijd. U vindt de instructies gemakkelijk terug op het internet. Doe dit niet als u geen handige harry bent. U kan het dan beter laten doen door een professional. Die spoelt uw boiler met een fosfaatdosering. Voorkomen is bovendien beter dan genezen, laat daarom uw boiler jaarlijks nakijken.

Kalk in boiler voorkomen

Afhankelijk van de hoeveelheid kalk in uw water moet u geregeld uw boiler laten ontkalken. Dit brengt heel wat kosten met zich mee. Dus waarom zou u niet de kalk zelf aanpakken? Hoe? Met een waterontharder! Dit toestel sluit u aan op de waterleiding of laat u aansluiten door een expert. Niet zeker over het kalkgehalte van uw water? Laat het bij u thuis testen en vraag advies over waterontharders.

Werking waterontharder

Een niet-elektrische waterontharder met ionenwisseling haalt kalk uit het water met behulp van harsen. De kalk wordt hierdoor aangetrokken. Dit noemt men water ontharden of verzachten. Zijn de harsen verzadigd, dan wordt een zoutoplossing doorheen het toestel gestuurd. Dit noemt men regeneratie. Hebt u een toestel met twee harstanken, dan profiteert u 24 uur op 24 van zacht water. Want terwijl de ene tank regenereert, onthard de andere.

Waterontharder van Kinetico - Aquacare

Kiest u een waterontharder van Kinetico - Aquacare dan zit u goed. We hebben immers meer dan 45 jaar ervaring in het behandelen van hard water. Elke dag werken waterexperten aan oplossingen om de beste waterbehandelingsproducten te ontwikkelen. Bovendien zijn we de uitvinder van de niet-elektrische waterontharder met dubbele harstank. Hiermee betaalt u geen extra elektriciteitskosten en hebt u continu zacht water.

Hebt u interesse om uw kalkproblemen voorgoed aan te pakken? Vul hieronder uw gegevens in voor vrijblijvend gratis advies op maat.

Vraag een prijsofferte aan

Wilt u de kwaliteit van uw water verbeteren met een waterontharder? Vraag hier vrijblijvend uw persoonlijke offerte aan. Wij gebruiken deze gegevens uitsluitend voor de offerte en om u verder te informeren.

Vul hieronder uw gegevens in:

Of bel het gratis nummer 0800 22 002