Contact

Hoe kan ik kalkaanslag vermijden?

Woont u in een regio met hard water, dan lijkt de strijd tegen kalkaanslag oneindig. Toch zijn er heel wat oplossingen. Wat zijn deze en zijn ze effectief? En hoe kunt u kalkaanslag vermijden? Dat ontdekt u in deze blog.

De strijd tegen kalkaanslag

Kalkaanslag is voor veel mensen ronduit vervelend. Het witte goedje dwarsboomt tijdens het poetsen vaak de rest van de planning. Maar dit is slechts een begin van de strijd. Weinig mensen beseffen hoeveel schade kalk op lange termijn aanricht, hoeveel kosten het met zich meebrengt en hoeveel waardevolle tijd er verspild wordt in het bestrijden ervan.

kalk vermijden douchekop

Hoe verlos je jezelf van kalkaanslag?

Er bestaan verschillende manieren om kalkaanslag aan te pakken De meeste oplossingen zijn tijdelijk en verwijderen gewoon het witte goedje. Maar er zijn ook duurzame oplossingen waarmee u het hard water kunt aanpakken. Gebruikers van zacht water hebben geen last van hardnekkige kalkaanslag en genieten bovendien van heerlijk water! We sommen de mogelijkheden even op.

Met huis- en tuinmiddeltjes

Zit er bijvoorbeeld kalk in uw waterkoker of op uw douchekoppen? Dan kunt u dit manueel verwijderen. Met azijn of andere huis- en tuinmiddeltjes zoals limoensap met olijfolie. U bent dan even van de opgestapelde kalk verlost maar kunt na een paar weken weer opnieuw beginnen.

Met schoonmaak- en ontkalkingsmiddelen

Er bestaan natuurlijk ook chemische schoonmaakmiddelen om zichtbare kalkaanslag te verwijderen. Of producten die het effect van hard water op wasmachines of vaatwassers verminderen. Deze producten zijn echter duur en niet altijd even effectief.

kalkaanslag schoonmaken

Met filters voor kalkaanslag

Filters zijn toestellen die afzonderlijke op apparaten kunnen aangesloten worden. Ze verminderen de mineralen kalk en magnesium in hard water voordat het binnenkomt in het apparaat. Ze pakken dus gedeeltelijk de oorzaak aan.  

Magnetische waterontharders

Er zijn bedrijven die beweren dat magnetische waterontharders hard water behandelen en nieuwe kalkaanslag kunnen voorkomen. Maar er is hier geen betrouwbaar onderzoek naar gedaan dat dit kan bevestigen.

Oplossing voor uw kalkproblemen

Waterontharders die werken via ionenuitwisseling, zoals de Kinetico- Aquacare waterontharders, hebben bewezen dat ze calcium en magnesium uit je water halen. Zo’n waterontharder verlost u van de oorzaak én de negatieve gevolgen van kalk in uw leidingwater. De magnesium- en calciumdeeltjes in het water hechten zich aan de hars in de dubbele tank. Zo heeft u 24 uur op 24 zacht water.

Waarom Kinetico - Aquacare?

Kinetico - Aquacare verlost u van de risico’s van te veel kalk in uw water. Elke dag werken onze waterexperten aan oplossingen om betere waterbehandelingsproducten te ontwikkelen zodat gezinnen en bedrijven kunnen genieten van het beste water. Meer dan 45 jaren expertise en ervaring maken van Kinetico - Aquacare een expert in waterbehandeling. 

Interesse in een oplossing voor kalkaanslag? Vraag hieronder vrijblijvend gratis advies op maat over waterontharders.

Vraag een prijsofferte aan

Wilt u de kwaliteit van uw water verbeteren met een waterontharder? Vraag hier vrijblijvend uw persoonlijke offerte aan. Wij gebruiken deze gegevens uitsluitend voor de offerte en om u verder te informeren.

Vul hieronder uw gegevens in:

Of bel het gratis nummer 0800 22 002