Contact

Hoe kunt u hard water verzachten?

U kunt kalkaanslag verwijderen, maar er zijn ook manieren waarmee u de oorzaak, namelijk hard water, kunt aanpakken. Welke methodes bestaan er om hard water te verzachten? Welke werken en welke niet?

Hard leidingwater

Water dat kalk bevat, noemt men ook wel hard water. Wanneer dit water verwarmd wordt, binden calcium- en magnesiumionen zich tot kalk en zet kalkaanslag zich af. Wist u dat de hardheid van het water afhankelijk is van de regio waar u het water gebruikt? Dus misschien heeft u ook wel hard water bij u thuis … Kalkaanslag is vervelend, richt veel schade aan en zorgt voor fikse kosten. Reden te meer om uw hard water te verzachten.

Voorfilter verzacht niet

Sommige mensen denken dat een voorfilter ook kalk verwijdert. Maar dit klopt niet. De filter verwijdert grove onzuiverheden uit uw leidingwater zoals zand, stofdeeltjes, algen, … Het verbetert de kwaliteit van uw water, maar de kalk blijft wel aanwezig.

Ontkalkingsmiddelen

Een ontkalkingsmiddel of chemische ontkalker is een product dat kalkaanslag in apparaten die heet water gebruiken, verwijdert. Denk maar ontkalkers voor waterkokers, boilers, verwarmingsketels, vaatwasmachines, ... Deze producten bevatten zuren zoals citroenzuur, mierenzuur, azijnzuur, zoutzuur, … Ze breken de basische carbonaten van kalk af. Maar het hard water zelf wordt niet aangepakt.

Waterontharders

Met een waterontharder pakt u hard water vanaf de wortels aan. U bestrijdt dus niet alleen de kalkaanslag, maar pakt ook de oorzaak aan zodat kalk geen kans krijgt. Het leidingwater dat binnenkomt in uw huis, nadat het een ontharder is gepasseerd, is vanaf het gebruik ervan zacht.

Magnetische waterontharder

Deze ontharder creëert een magnetisch veld en verandert hiermee de structuur van het water. De trillingen passen de samenstelling van het water aan waardoor het de afzetting van kalk vertraagt. Maar de kalk zelf verdwijnt niet uit het water, het krijgt eerder een andere structuur. Het effect van dit type waterontharders is moeilijk te bewijzen en we spreken dus eerder van een kalk-werend toestel.

Waterontharder met ionenwisseling

De enige manier om kalk te verwijderen waarvan het effect bewezen is, is met een waterontharder met ionenwisseling. Dit toestel werkt met harsen waaraan magnesium- en calciumionen zich hechten. Het water dat in uw woning binnenkomt is dus vrij van kalk en aangenaam zacht. Met een niet-elektrische ontharder met dubbele harstank hebt u het meeste voordeel. U betaalt geen extra elektriciteitskosten en hebt continu zacht water.

Een waterontharder van Kinetico - Aquacare

Kinetico - Aquacare voorkomt de nadelen van kalk in uw water. Elke dag werken onze waterexperten aan oplossingen om betere waterbehandelingsproducten te ontwikkelen zodat gezinnen en bedrijven kunnen genieten van het beste water. Zo zijn we uitvinder van de niet-elektrische waterontharder met dubbele harstank. Met meer dan 45 jaren expertise en ervaring is Kinetico - Aquacare dé expert in waterbehandeling. 

Wilt u het hard water bij u thuis aanpakken? Vraag hieronder vrijblijvend gratis advies op maat.

Vraag een prijsofferte aan

Wilt u de kwaliteit van uw water verbeteren met een waterontharder? Vraag hier vrijblijvend uw persoonlijke offerte aan. Wij gebruiken deze gegevens uitsluitend voor de offerte en om u verder te informeren.

Vul hieronder uw gegevens in:

Of bel het gratis nummer 0800 22 002