Contact

Hoe hard is het water in mijn regio?

In sommige gebieden in België is het water van nature hard. Hoe hard het water in uw regio is, bepaalt of u wel of niet een waterontharder nodig heeft. We horen u al denken: "Hoe hard is het water in mijn regio?" We helpen u op weg in deze blog.

Kalk in uw leidingwater?

U heeft het misschien al gemerkt? Uw elektrische apparaten gaan minder lang mee, uw verwarming werkt niet efficiënt, uw kranen stromen minder vlot, u moet harder schrobben in de badkamer, … Misschien hebt u wel last van kalk in uw leidingwater? Te veel kalk in het water noemt men ook wel hard water. De hardheid van het leidingwater in België verschilt van streek tot streek.

kalkaanslag op kraan

Verschillende hardheden in België

In België hebt u zacht, gemiddeld zacht, hard en zeer hard water. Dit wordt meestal uitgedrukt in Franse graden (1° f = 10 mg kalk per liter). Het cijfer zegt iets over de concentratie van calcium- en magnesium-ionen in het water. Zacht water is tot 7° f. Gemiddeld hard water tussen 8 en 15° f. Hard water is tussen 16 en 30° f en zeer hard water is meer dan 30° f. U kunt dus stellen dat vanaf 9° f kalkaanslag begint te vormen.

Indicatie waterhardheid

Wilt u een idee krijgen van de hardheid van het leidingwater in uw regio? Op basis van gegevens van Belgische watermaatschappijen, waterfederaties en eigen metingen onderzocht Aquacare – Kinetico de hardheid van de verschillende gebieden in België. Als u uw postcode invult, krijgt u een indicatie van de hardheid in uw gemeente.

Meten is weten

Een indicatie van hard water is een stap in de goede richting. Toch is het aangewezen om het water bij u thuis te laten testen. Zo heeft u de juiste gegevens, op maat van uw woonplaats. Wilt u een gedetailleerd verslag van uw water? Dan laat u best een expert het water bij u thuis meten. Heeft u hard water? Dan kunt u op zoek naar een oplossing.

Hard water behandelen

Kalk in uw leidingwater houdt heel wat risico’s in voor uw ganse woning. Voor uw keuken, badkamer, verwarming, portemonnee, … Vervelende gevolgen die u best vermijdt. Met een waterontharder kunt u uw water aangenaam zacht maken en dat 24 uur op 24 dankzij de dubbele harstank. De calcium- en magnesium-deeltjes hechten zich aan de hars en worden zo uit het water verwijderd.

Waarom Kinetico - Aquacare?

Kinetico - Aquacare voorkomt de risico’s van te veel kalk in uw water. Elke dag werken onze waterexperten aan oplossingen om betere waterbehandelingsproducten te ontwikkelen zodat gezinnen en bedrijven kunnen genieten van het beste water. Zo zijn we uitvinder van de niet-elektrische waterontharder met dubbele harstank. Met meer dan 45 jaren expertise en ervaring is Kinetico - Aquacare dé expert in waterbehandeling. 

Benieuwd naar de hardheid van het water in uw regio? Laat een expert gratis het water bij uw thuis testen

Vraag een prijsofferte aan

Wilt u de kwaliteit van uw water verbeteren met een waterontharder? Vraag hier vrijblijvend uw persoonlijke offerte aan. Wij gebruiken deze gegevens uitsluitend voor de offerte en om u verder te informeren.

Vul hieronder uw gegevens in:

Of bel het gratis nummer 0800 22 002