Contact

Blog Kinetico - Aquacare

Wat is kalkaanslag?

Kalk, calcium of calciumcarbonaat is een mineraal dat voorkomt in water. Zit er veel kalk in het leidingwater, dan kan er kalkaanslag ontstaan. Kalkaanslag verkort de levensduur van uw toestellen en jaagt uw energiefactuur de hoogte in. Ontdek hoe u kalkaanslag vermijdt en zo geld bespaart.

LEES MEER

Wat zijn de risico's van te veel kalk in het water?

In leidingwater zitten calcium- en magnesiumdeeltjes. Wordt het water opgewarmd, dan vormt er zich kalk. Water met een hoog kalkgehalte noemt men ook wel hard water. Dit heeft heel wat nadelen. Wat zijn de risico’s van te veel kalk in het water en hoe kunt u dit oplossen?

LEES MEER

Wat bepaalt de hardheid van water?

Ons drinkwater wordt goed gezuiverd door de waterzuiveringsstations voor het verdeeld wordt. Toch kan het kalkgehalte van het leidingwater van regio tot regio verschillen. Wat bepaalt de hardheid van water? Dat ontdekt u hier.

LEES MEER

Hoe hard is het water in mijn regio?

In sommige gebieden in België is het water van nature hard. Hoe hard het water in uw regio is, bepaalt of u wel of niet een waterontharder nodig heeft. We horen u al denken: "Hoe hard is het water in mijn regio?" We helpen u op weg in deze blog.

LEES MEER

Hoe kan ik kalkaanslag vermijden?

Woont u in een regio met hard water, dan lijkt de strijd tegen kalkaanslag oneindig. Toch zijn er heel wat oplossingen. Wat zijn deze en zijn ze effectief? En hoe kunt u kalkaanslag vermijden? Dat ontdekt u in deze blog.

LEES MEER

Kunt u de hardheid van uw water zelf meten?

Vermoedt u dat er kalk in uw water zit? Of bent u benieuwd of uw waterontharder (nog) goed werkt? Dan controleert u best de hardheid van uw leidingwater. Dat kan op verschillende manieren. Hoe? Dat ontdekt u in deze blog.

LEES MEER

Hoe meet u de hardheid van uw water?

Bent u nieuwsgierig naar de hardheid van uw water? Maakt u zich zorgen over het kalkgehalte in uw leidingwater? Of wilt u controleren of uw waterontharder (nog) zijn werk doet? Dan kunt u op verschillende manieren de hardheid van uw water ontdekken.

LEES MEER

Wat is het verschil tussen een teststrip en een zeeptest?

Wilt u testen of uw leidingwater hard is? Dat kan op verschillende manieren bijvoorbeeld met een teststrip of een zeeptest. Wat is het verschil tussen deze twee methodes? Welke is het meest betrouwbaar?

LEES MEER

Wat zijn de risico's van kalk in uw water voor uw wasmachine?

Een wasmachine gebruikt warm water. Hebt u hard water, dan kan kalkaanslag zich vormen en uw machine aantasten. Dit zorgt voor heel wat nare gevolgen. Wat zijn de risico’s en hoe kunt u ze voorkomen?

LEES MEER

Wat zijn de risico’s van kalk in uw water voor de boiler?

Kalk in uw water heeft effect op uw boiler en zorgt voor heel wat problemen en kosten. Een koude douche die u liever vermijdt. Wat zijn de risico’s en hoe kunt u deze voorkomen?

LEES MEER

Wat zijn de risico's van kalk in uw water voor de vaatwasser?

De vaatwasser is onmisbaar geworden in de keuken. Met plezier laat u de afwas aan hem over. Maar wat als hij stuk gaat en uw keuken blank zet? Kalk is meestal de oorzaak. Wat zijn de risico’s hiervan en hoe voorkomt u ze?

LEES MEER

Hoe kunt u hard water verzachten?

U kunt kalkaanslag verwijderen, maar er zijn ook manieren waarmee u de oorzaak, namelijk hard water, kunt verzachten. Welke methodes bestaan er? Welke werken en welke niet?

LEES MEER

Waar moet u op letten bij het kopen van een waterontharder?

U hebt beslist om een waterontharder te kopen om het hard water bij u thuis aan te pakken. Waar moet u op letten bij uw aankoop? Hoe maakt u de juiste keuze? Wij geven u alvast enkele tips.

LEES MEER

Kunt u zacht water drinken?

Een waterontharder verwijdert kalk uit uw leidingwater. Zo wordt het water aangenaam zacht. Dit is goed voor uw leidingen, apparaten, boiler, wasmachine, vaatwasser enzovoort. Maar is zacht water ook drinkbaar?

LEES MEER

Wat is het effect van hard water op mijn huid?

Water met te veel kalk heeft invloed op heel uw woning. Maar heeft het ook gevolgen voor uw huid? Wat is het effect van hard of zacht water? Ontdek het hier.

LEES MEER

Hoe vaak moet een waterontharder onderhouden worden?

Wilt u altijd van zacht water genieten, dan is het belangrijk dat uw waterontharder regelmatig onderhouden wordt. Wij geven u graag advies. 

LEES MEER

Wat is het verschil tussen een waterontharder en een waterverzachter?

Kalk in het water noemt men ook wel hard water. Dit kan men oplossen met een waterontharder of een waterverzachter. Wat is het verschil?  

LEES MEER

Welke waterontharder moet ik kiezen?

Hoe kiest u de juiste waterontharder voor uw situatie? Wat zijn de verschillen tussen de systemen? We zetten ze even op een rij om u zo te helpen bij uw keuze.  

LEES MEER

Waar moet u op letten bij het installeren van een waterontharder?

U wilt een waterontharder plaatsen om de kalkproblemen bij u thuis aan te pakken. Maar waar installeert u hem? Hebt u wel genoeg ruimte? Waar moet u zoal op letten bij de installatie? We overlopen het even.

LEES MEER

Vanaf hoeveel graden moet men water ontkalken?

Hard of kalkrijk water zorgt voor heel wat nadelen. Dit kunt u voorkomen met een waterontharder. Maar vanaf wanneer is hard water problematisch? Vanaf hoeveel graden moet u uw water ontkalken?

LEES MEER

Hoe werkt een waterontharder?

Een waterontharder is dé oplossing voor hard leidingwater. Het bespaart u van de nadelige gevolgen van kalk en bijhorende kosten. Maar hoe werkt een waterontharder precies? Dat ontdekt u hier.

LEES MEER

Wat is het verschil tussen een ontharder en een ontkalker?

Hebt u kalk in uw water, dan kunt u dit behandelen met een ontharder en een ontkalker. Maar wat is het verschil tussen de twee?

LEES MEER

Wat bepaalt de prijs van een waterontharder?

Waterontharders zijn er in verschillende uitvoeringen, groottes, designs, … Ook de prijzen zijn niet hetzelfde. Wat bepaalt de kost van een waterontharder?

LEES MEER

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?

Zoekt u naar een oplossing voor kalk in uw water? Dan kunt u investeren in een waterverzachter. Wat zijn de voordelen van dit toestel? Ontdek ze hier.

LEES MEER

Zijn er nadelen of risico's aan hard water?

Hebt u te veel kalk in uw water? Dan herkent u vast dat vervelende laagje kalkaanslag in uw badkamer. Maar zijn er nog nadelen of risico’s aan hard water? U ontdekt het hier.

LEES MEER

Wat zijn de afmetingen van een waterontharder?

Een waterontharder moet niet enkel uw hard leidingwater aanpakken. Het moet ook in uw woning passen. Wat zijn de afmetingen van zo’n toestel?

LEES MEER

Hoe kunt u uw leidingwater verzachten?

Als u te veel kalk in uw leidingwater hebt, noemt men dit ook wel hard water. Dit veroorzaakt heel wat problemen die u best kunt vermijden. Ontdek hoe u uw water kunt verzachten.

LEES MEER

Hoe wordt een waterontharder geïnstalleerd?

Wilt u de kalk uit uw leidingwater verwijderen, dan is een waterontharder een goed idee. Hoe wordt dit toestel geïnstalleerd? Dat ontdekt u hier.

LEES MEER

Hoe kan ik water duurzaam ontkalken?

Een waterontharder of -verzachter maakt hard water zacht. Het zorgt ervoor dat uw wasmachine, vaatwasser, boiler, leidingen, enzovoort langer meegaan. Maar is een waterontharder zelf wel zo duurzaam? Dat ontdekt u hier.

LEES MEER

Smaakt water van een waterverzachter zout?

Een waterverzachter heeft zout nodig in het proces om water te ontharden. Wil dit zeggen dat het water dan een zoutsmaak krijgt? Dat is een vaak voorkomende misvatting. Ontdek waarom u zich geen zorgen moet maken over het zoutgehalte van uw water.  

LEES MEER

Wat is gezuiverd water?

Water is heel belangrijk in ons leven. We gebruiken het om te drinken, koken, wassen, het toilet te spoelen, schoonmaken, enzovoort. We produceren hierdoor veel afvalwater. Om water te consumeren en te gebruiken moet het gezuiverd worden. Maar wat is ‘gezuiverd water’ precies?

LEES MEER

Is onthard water agressief?

Er is discussie over de negatieve effecten van zacht water. Zo zou onthard water agressief zijn en de leidingen invreten. Maar klopt dit wel?

LEES MEER

Welke soorten waterverzachters zijn er?

Een waterverzachter verlost u van kalk in uw leidingwater. Zo bespaart u op heel wat kosten. Maar welke type toestellen bestaan er zoal? Welke is het meest interessant voor u? Ontdek het hier.

LEES MEER

Hoe kan ik mijn boiler ontkalken?

Kalk in het leidingwater brengt heel wat schade toe aan uw huis. Zo kan het bijvoorbeeld ook uw boiler aantasten. Hoe kunt u hem ontkalken? Of is er een andere oplossing om kalk aan te pakken?

LEES MEER

Wat is de ideale hardheid van water?

De hardheid van uw water vertelt u iets over de hoeveelheid kalk dat er in zit. Welke hardheid heeft uw water het best zodat het niet schadelijk is voor uw woning?

LEES MEER

Waar kan ik een waterontharder plaatsen?

U hebt beslist, een waterontharder is dé oplossing om kalk in uw leidingwater aan te pakken. Maar waar kunt u het toestel (laten) plaatsen in uw woning? Wat moet u weten? Dat ontdekt u hier.

LEES MEER

De technische termen bij een waterontharder verklaard

In uw zoektocht naar een waterontharder botst u misschien op technische termen die u niet of minder bekend zijn. We verklaren ze graag voor u.  

LEES MEER

Sneller schoonmaken? Zo klaart u de klus.

Poetsen en schrobben, de meesten onder ons zijn er geen fan van. Maar het is nu eenmaal een noodzakelijk kwaad om uw woning in goede staat te houden. Kalkaanslag maakt van deze klus een echte nachtmerrie. Ontdek onze tips om uw schoonmaakritueel te vergemakkelijken.

LEES MEER

Een waterontharder: het belangrijkste toestel voor uw droomkeuken

Keukens zijn de laatste jaren geëvolueerd naar open conversatiekeukens. Ze maken deel uit van een grote leefruimte waar u gezellig kunt koken in het gezelschap van uw gasten. Maar wat als kalk de pret komt verderven? Ontdek waarom een waterontharder het belangrijkste toestel is voor uw keuken.

LEES MEER

Een waterontharder, het geheim voor een zachte huid? 

Heb je last van een droge huid of eczeem en heb je alles geprobeerd om dit te behandelen? Dan controleer je misschien best je water. Want hard water beïnvloedt niet alleen je woning maar ook je huid! Ontdek hoe een waterontharder kan helpen.

LEES MEER

Word terug verliefd op uw badkamer dankzij een waterverzachter

Is uw badkamer al lang niet meer de oase van rust waarvan u droomde? Wordt ze geteisterd door kalkaanslag en ervaart u negatieve gevolgen hiervan? Dan is het tijd voor een duurzame oplossing: een waterverzachter!  

LEES MEER

Waarom gezuiverd water van de kraan drinken beter is voor het milieu

Bent u het beu om water uit plastic flessen te drinken? Dan weten we een duurzaam alternatief. Dankzij een drinkwatersysteem drinkt u heerlijk gezuiverd water, gewoon van de kraan! We zetten de voordelen even voor u op een rij.

LEES MEER

Waarom kraantjeswater lekkerder is dan flessenwater

We kopen en drinken massaal flessenwater omdat we denken dat dit beter is. Toch is ons leidingwater ook van goede kwaliteit. Maar het kan nog beter. Ontdek hoe u het leidingwater thuis kunt verbeteren tot heerlijk drinkwater.

LEES MEER

Meer comfort dankzij een drinkwatersysteem

Wekelijks rijden we naar de supermarkt voor boodschappen. Sleuren met een nieuwe lading flessenwater hoort bij ons winkelritueel. Wat als u dit zou kunnen overslaan? Ontdek hoe u kunt genieten van meer comfort dankzij een drinkwatersysteem.

LEES MEER

Vraag een prijsofferte aan

Wilt u de kwaliteit van uw water verbeteren met een waterontharder? Vraag hier vrijblijvend uw persoonlijke offerte aan. Wij gebruiken deze gegevens uitsluitend voor de offerte en om u verder te informeren.

Vul hieronder uw gegevens in:

Of bel het gratis nummer 0800 22 002