Contact

Wat is kalkaanslag?

Kalk, calcium of calciumcarbonaat is een mineraal dat voorkomt in water. Zit er veel kalk in het leidingwater, dan kan er kalkaanslag ontstaan. Kalkaanslag verkort de levensduur van uw toestellen en jaagt uw energiefactuur de hoogte in. Ontdek hoe u kalkaanslag vermijdt en zo geld bespaart.

LEES MEER

Wat zijn de risico's van te veel kalk in het water?

In leidingwater zitten calcium- en magnesiumdeeltjes. Wordt het water opgewarmd, dan vormt er zich kalk. Water met een hoog kalkgehalte noemt men ook wel hard water. Dit heeft heel wat nadelen. Wat zijn de risico’s van te veel kalk in het water en hoe kunt u dit oplossen?

LEES MEER

Wat bepaalt de hardheid van water?

Ons drinkwater wordt goed gezuiverd door de waterzuiveringsstations voor het verdeeld wordt. Toch kan het kalkgehalte van het leidingwater van regio tot regio verschillen. Wat bepaalt de hardheid van water? Dat ontdekt u hier.

LEES MEER

Hoe hard is het water in mijn regio?

In sommige gebieden in België is het water van nature hard. Hoe hard het water in uw regio is, bepaalt of u wel of niet een waterontharder nodig heeft. We horen u al denken: "Hoe hard is het water in mijn regio?" We helpen u op weg in deze blog.

LEES MEER

Hoe kan ik kalkaanslag vermijden?

Woont u in een regio met hard water, dan lijkt de strijd tegen kalkaanslag oneindig. Toch zijn er heel wat oplossingen. Wat zijn deze en zijn ze effectief? En hoe kunt u kalkaanslag vermijden? Dat ontdekt u in deze blog.

LEES MEER

Kunt u de hardheid van uw water zelf meten?

Vermoedt u dat er kalk in uw water zit? Of bent u benieuwd of uw waterontharder (nog) goed werkt? Dan controleert u best de hardheid van uw leidingwater. Dat kan op verschillende manieren. Hoe? Dat ontdekt u in deze blog.

LEES MEER

 

Hoe meet u de hardheid van uw water?

Bent u nieuwsgierig naar de hardheid van uw water? Maakt u zich zorgen over het kalkgehalte in uw leidingwater? Of wilt u controleren of uw waterontharder (nog) zijn werk doet? Dan kunt u op verschillende manieren de hardheid van uw water ontdekken.

LEES MEER

Wat is het verschil tussen een teststrip en een zeeptest?

Wilt u testen of uw leidingwater hard is? Dat kan op verschillende manieren bijvoorbeeld met een teststrip of een zeeptest. Wat is het verschil tussen deze twee methodes? Welke is het meest betrouwbaar?

LEES MEER

Wat zijn de risico's van kalk in uw water voor uw wasmachine?

Een wasmachine gebruikt warm water. Hebt u hard water, dan kan kalkaanslag zich vormen en uw machine aantasten. Dit zorgt voor heel wat nare gevolgen. Wat zijn de risico’s en hoe kunt u ze voorkomen?

LEES MEER

Wat zijn de risico’s van kalk in uw water voor de boiler?

Kalk in uw water heeft effect op uw boiler en zorgt voor heel wat problemen en kosten. Een koude douche die u liever vermijdt. Wat zijn de risico’s en hoe kunt u deze voorkomen?

LEES MEER

Wat zijn de risico's van kalk in uw water voor de vaatwasser?

De vaatwasser is onmisbaar geworden in de keuken. Met plezier laat u de afwas aan hem over. Maar wat als hij stuk gaat en uw keuken blank zet? Kalk is meestal de oorzaak. Wat zijn de risico’s hiervan en hoe voorkomt u ze?

LEES MEER

Hoe kunt u hard water verzachten?

U kunt kalkaanslag verwijderen, maar er zijn ook manieren waarmee u de oorzaak, namelijk hard water, kunt verzachten. Welke methodes bestaan er? Welke werken en welke niet?

LEES MEER

Waar moet u op letten bij het kopen van een waterontharder?

U hebt beslist om een waterontharder te kopen om het hard water bij u thuis aan te pakken. Waar moet u op letten bij uw aankoop? Hoe maakt u de juiste keuze? Wij geven u alvast enkele tips.

LEES MEER

Vrijblijvend advies op maat

Wilt u meer informatie en vrijblijvend advies
op maat over waterontharders?

Ja, ik wil advies op maat

Vrijblijvend advies op maat

Wilt u meer informatie en vrijblijvend advies
op maat over drinkwatersystemen?

Ja, ik wil advies op maat