Taal:
Contact

Ecologie

Enkele feiten

Flessenwater drinken is een gewoonte die erg belastend is voor onze planeet:

  • Bij de productie en het transport van flessenwater wordt een gigantische hoeveelheid fossiele brandstof verbrand. Hierbij komt schadelijk CO2 in de atmosfeer. CO2-uitstoot is een belangrijke oorzaak van de klimaatverandering op onze planeet.
  • Wereldwijd vraagt de productie van flessenwater zo’n 2,7 miljoen ton plastic per jaar.
  • Na het drinken van flessenwater blijft er dus wereldwijd 2,7 miljoen ton plastic afval over per jaar.
  • Slechts een gedeelte van dit afval wordt gerecycleerd.
  • In de Stille Oceaan vormt zich een 'kunststofarchipel', ook wel de plastic soep of het drijvend vuilnisbelt genoemd. Deze grote hoeveelheid afval in zee bedreigt het zeeleven en zorgt ervoor dat kunststofdeeltjes in onze voedselketen komen.

Verklein uw ecologische voetafdruk

Dankzij een drinkwatersysteem drinkt u op een duurzame manier water, want het belast het milieu minimaal. Het drinkwatersysteem wordt aangesloten op het leidingwater. De infrastructuur voor de verdeling van leidingwater is zeer energie-efficiënt.

In vergelijking met flessenwater zijn de CO2-uitstoot en het afval van een drinkwatersysteem uiterst weinig. Dit maakt van een drinkwatersysteem een goed ecologisch alternatief voor flessenwater. Schakelt u over naar een drinkwatersysteem, dan kunt uw ecologische voetafdruk aanzienlijk verkleinen. Combineert u dit met herbruikbare Aquacare flessen, dan kunt u zowel uw afval als CO2-uitstoot beperken.

Bespaar dankzij een drinkwatersysteem

Dankzij een drinkwatersysteem betaalt u enkel de kost van het leidingwater. U bespaart dus op de aankoop van flessenwater.

BEREKEN WAT U BESPAART

Vrijblijvend advies op maat

Wilt u meer informatie en vrijblijvend advies op maat over drinkwatersystemen?

Ja, ik wil advies op maat

Gratis nummer (24u/24):

0800 220 02

Bel mij terug