Contact

Waarom gezuiverd water van de kraan drinken beter is voor het milieu

Bent u het beu om water uit plastic flessen te drinken? Dan weten we een duurzaam alternatief. Dankzij een drinkwatersysteem drinkt u heerlijk gezuiverd water, gewoon van de kraan! We zetten de voordelen even voor u op een rij.

Belastend voor de planeet

Sommige milieuactivisten vinden de groter wordende plastic afvalberg even erg als de opwarming van de aarde. En ze kunnen wel eens gelijk hebben. Flessenwater zorgt voor zoveel CO2-uitstoot en afval dat het zeer belastend is voor onze planeet. De schadelijke CO2 die bij de productie en transport vrijkomt is vervuilend en warmt de aarde meer en meer op. Het plasticafval wordt slechts gedeeltelijk gerecycleerd. Veel belandt op het stort of komt als zwerfvuil terecht in de natuur en waterwegen.

Enkele feiten

Elke dag worden een miljoen plastic wegwerpflessen verkocht en in 2021, voorspelt men, zal dit zelfs met zo’n 20 procent stijgen. In België alleen al verbruiken we zo’n 1,18 miljard PET-flessen per jaar. In Europa wordt 50% van de flessen niet gerecycleerd. In 2050 zouden de oceanen meer plastiek dan vis bevatten. En als u weet dat het 350 jaar duurt om plastic flessen volledig afgebroken zijn … Dan is het tijd voor actie, want we verdrinken erin!

Een ecologisch alternatief

Acties zoals ‘Mei Plasticvrij’ en ‘#ikdrinkkraanwater’ zijn al een mooi begin. Wilt u ook effectief uw ecologische voetafdruk verkleinen? Dan kan dat met een Kinetico - Aquacare drinkwatersysteem. Zo drinkt u heerlijk gefilterd drinkwater uit de kraan en hoeft u geen flessen meer te kopen. Combineer dit met herbruikbare flessen en draag zo ook uw steentje bij voor het milieu.

Niets dan voordelen

Een drinkwatersysteem is niet alleen ecologisch verantwoord, het zorgt ook voor lekker water om te drinken of mee te koken. Water dat vrij is van bacteriën, resten opgeloste chemicaliën, medicijnen en zware metalen. Het water is bovendien ook veel goedkoper dan het flessenwater en waarmee u wekelijks zat te sleuren. Zo bespaart u op aankoop- en afvalkosten. Bereken uw besparing.

Pure 350 van Kinetico - Aquacare

Het drinkwatersysteem Pure 350 werkt via omgekeerde osmose. Hierdoor levert het heerlijk gezuiverd drinkwater uit uw eigen kraan! Het moderne compacte toestel is gemakkelijk te onderhouden en zeer duurzaam. Duurzaamheid, is bovendien ook de motivatie achter het maken van de Pure 350. Het is het resultaat van een multidisciplinair team van biologen, ingenieurs, ontwerpers en gebruikers.
Ontdek meer over het toestel.

 

Wilt u meer informatie over onze drinkwatersystemen? Neem dan hieronder contact op voor vrijblijvend advies op maat.

Vraag een prijsofferte aan

Wilt u de kwaliteit van uw water verbeteren met een waterontharder? Vraag hier vrijblijvend uw persoonlijke offerte aan. Wij gebruiken deze gegevens uitsluitend voor de offerte en om u verder te informeren.

Vul hieronder uw gegevens in:

Of bel het gratis nummer 0800 22 002