50 jaar Kinetico

Speciale actie

speciale actie

Gratis drinkwatersysteem

bij bestelling waterontharder

Profiteren van deze actie? Vraag hier meer info aan.

Overslaan en naar de inhoud gaan

Water steeds meer een kostbaar goed: elke druppel telt

Douchen, drinken, wassen, poetsen, … Sta je er wel eens bij stil waarvoor we allemaal water gebruiken? Zonder kwalitatief (drink)water is elk leven op aarde verloren. We dragen er dus best zorg voor. Ontdek waarom elke druppel telt en hoe we er thuis zorgzaam mee kunnen omgaan en het beste kunnen uithalen.

Water, essentieel om te leven

Het hoofdbestanddeel van ons lichaam? Je raadt het al: water. Niet alleen bestaan wij mensen voor zo’n 50 tot 70 % uit dit vloeibare goud, we kunnen ook niet zonder. Dat laatste geldt voor alle levende organismen, zonder water, geen leven. Maar ook: zonder kwaliteitsvol water geen leefbaar leven. De periodes van droogte door klimaatsverandering doen ons bovendien nog meer beseffen: Elke druppel telt. En investeren in water, is investeren in de toekomst.

elke druppel telt

Kwaliteitsvol water in huis

Niet alleen lessen we onze dorst met water. We gebruiken het dagelijks ook voor heel wat andere toepassingen: koken, verwarmen, poetsen, afwassen, douchen, de was doen, de tuin sproeien, de wc doorspoelen, ... Het loopt als het ware als een rode draad in onze woningen. Is het water van minder kwaliteit, dan kan dit heel wat problemen opleveren. Het leidingwater in onze huizen is al van hoge kwaliteit. Het heeft een heel proces van zuivering en controles achter de rug voordat het uit onze kraan stroomt. Maar het kan altijd beter…

Kalkvrij leidingwater

Eén van de aandachtspunten is het kalkgehalte van het leidingwater. Afhankelijk van waar je woont heb je te maken met veel of weinig kalk in het water. Veel kalk in het water is niet schadelijk voor je gezondheid, maar het kan wel je woonsituatie onaangenaam maken. Het zorgt namelijk voor heel wat hoge vervangings- en herstellingskosten. Denk maar aan falende verwarmingsinstallaties en huishoudelijke apparaten, verstopte kranen en moeilijk te verwijderen kalkaanslag. Hoeveel kalk het leidingwater bij jou thuis? Gelukkig bestaan er oplossingen om je water zacht te maken. Ontdek ze hier.

Gezuiverd drinkwater

Een ander aspect is de drinkbaarheid. Het leidingwater dat uit onze kranen stroomt is gezuiverd en zeker dus drinkbaar. Wel kan het onderweg in de leidingen nog wat onzuiverheden meepikken. Gelukkig kan je je leidingwater perfectioneren door het te filteren en naar smaak personaliseren. Ontdek hier hoe. Er wordt aangeraden om dagelijks zo’n 1,5 à 2 liter water te drinken. Dus waarom niet meteen een glaasje tappen aan de kraan? Direct beschikbaar en gemakkelijk. Tip: gebruik een duurzame herbruikbare fles en neem je water mee onderweg.

Switch naar kwalitatief kraanwater

Kraanwater drinken is sowieso positief. Eén van de belangrijkste is de geringe impact op het milieu. In tegenstelling tot de productie en het transport van flessenwater komt er minder schadelijk CO2 vrij. Een plus voor het klimaat. Ook verklein je door kraanwater te drinken de plastic afvalberg. Niet meer sleuren met waterflessen, plaats zoeken om je flessen te stockeren en extra betalen voor PMD-afval. Dus waar wacht je nog op? Leef beter met kwalitatief water.  

Wil je graag je water perfectioneren door het kalkvrij en vrij van onzuiverheden te maken? Neem contact op met jouw waterexpert in de buurt.