Overslaan en naar de inhoud gaan

Microplastics in drinkwater: wat je moet weten

Klinkt het woord ‘microplastics’ je bekend in de oren? Hoewel deze minuscule deeltjes vaak onzichtbaar zijn voor het blote oog, hebben ze grote gevolgen voor onze gezondheid en het milieu. Ontdek in dit artikel meer over microplastics en waarom het hoog tijd is om over te schakelen van flessenwater naar gefilterd drinkwater.

Wat zijn microplastics?

Microplastics zijn kleine fragmenten plastic die ontstaan ​​door de afbraak van grotere plastic voorwerpen, zoals verpakkingen en synthetische kledingvezels. Daarnaast worden ze ook vaak gebruikt in producten zoals cosmetica en tandpasta.

Wanneer deze plastics in het milieu terechtkomen, breken ze niet volledig af, maar worden ze steeds kleiner, waardoor microplastics ontstaan.

Microplastics in drinkwater

Het meest verontrustende aspect van microplastics is dat ze in ons drinkwater terechtkomen. Ze worden aangetroffen in kraanwater, maar ook in flessenwater, wat veel mensen als een veiliger alternatief beschouwen.

Studies hebben aangetoond dat microplastics inderdaad aanwezig zijn in verschillende merken flessenwater, wat de zorgwekkende realiteit benadrukt dat zelfs de meest afgelegen bronnen niet vrij zijn van deze vervuiling.

De gevolgen voor gezondheid en milieu

Microplastics kunnen schadelijk zijn voor zowel mens als milieu. Ze kunnen giftige stoffen absorberen en vrijgeven, wat schadelijk kan zijn als we ze binnenkrijgen. Bovendien kunnen ze leiden tot ernstige ecologische problemen, zoals verstoring van aquatische ecosystemen en schade aan het zeeleven.

De overstap op gefilterd drinkwater

Om de dreiging van microplastics in ons drinkwater aan te pakken, raden we aan om over te schakelen van flessenwater naar gefilterd drinkwater.

Drinkwatersystemen zoals onze Premier RO zijn uitgerust met geavanceerde technologieën om microplastics en andere verontreinigingen te verwijderen uit het water. Dit zorgt ervoor dat jij van schoon en veilig water geniet, zonder een negatieve impact op het milieu.

Kies nu voor gefilterd drinkwater

Wil jij genieten van 100% gefilterd en gezond drinkwater thuis? Ontdek onze drinkwatersystemen en neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of een offerte.