50 jaar Kinetico

Speciale actie

speciale actie

Gratis drinkwatersysteem

bij bestelling waterontharder

Profiteren van deze actie? Vraag hier meer info aan.

Overslaan en naar de inhoud gaan

Zijn er nadelen of risico's aan hard water?

Heb je te veel kalk in je water? Dan herken je vast dat vervelende laagje kalkaanslag in je badkamer. Maar zijn er nog andere nadelen of risico’s aan hard water? Je ontdekt het hier.

Heb je hard water?

Water dat te veel kalk bevat noemt men ook wel hard water. Wordt het opgewarmd, dan ontstaat er kalkaanslag. Of je hard water hebt, is afhankelijk van de regio waarin je woont. Je herkent het onder andere aan het wit ontsierend laagje op de kranen in je badkamer. Je denkt waarschijnlijk: met schoonmaken is het zo opgelost. Niets is minder waar, kalkaanslag kan namelijk je heel huis aantasten. Laat daarom gratis de hardheid van het water bij je thuis testen.

Nadelen in je badkamer

Je hebt het vast gemerkt: je kranen, douchekoppen en tegels hebben een doffe schijn en de witte aanslag komt telkens terug. Hierdoor spendeer je veel tijd en energie aan schoonmaken. Betaal je veel aan schoonmaakmiddelen om kalkaanslag te verwijderen? Dat is slechts een begin. Na een tijdje raken de kranen verstopt, moet je ze ontkalken en zelfs vervangen.

kalk poetsen

Nadelen in je keuken

Smaakt je kopje koffie of thee thuis niet zo heerlijk als op het werk? Kalk is mogelijk de boosdoener. Ook in je keuken zijn de nadelen van hard water merkbaar. Zo zijn je bestek, glazen en borden dof wanneer ze de vaatwasser verlaten en verlies je al snel je eetlust. Ook staat je schoonmaakritueel op een laag pitje, want je keukenoppervlaktes krijg je met moeite schoon. Bovendien heb je meer detergent nodig wat zorgt voor extra kosten.

Nadelen in je wasruimte

Krijg je je wasgoed moeilijk schoon ondanks de grote hoeveelheid wasmiddel? Voelen de stoffen van je kleding ruw aan en gaan ze sneller stuk? Kalkaanslag brengt veel schade toe aan je was en wasmachine. De warmte-elementen van je toestel worden aangetast waardoor je machine minder efficiënt werkt. Hierdoor gaat hij stuk en moet hij hersteld of vervangen worden.  

Nadelen voor je verwarming en boiler

Is je energiefactuur gestegen en weet je niet waarom? Kalkaanslag kan je verwarming te pakken hebben. Wist je dat je toestel met een laag van 1,6 mm kalk al 15 procent minder energie-efficiënt is? Zo moet jouw ketel meer moeite doen om de ruimtes op te warmen. Verder raken je leidingen sneller verstopt. De herstellings- en vervangingskosten voor een nieuwe ketel en leidingen zijn enorm.

“Wist je dat je verwarming met een laag van 1,6 mm kalk al 15 procent minder energie-efficiënt is?”

boiler kalk

Nadelen voor je huid en haar

Voelt je huid en haar droog aan? Ook hier laat kalk zijn sporen na. Medisch onderzoek heeft uitgewezen dat hard water de huid uitdroogt en zelfs serieuze kwalen zoals eczeem kan veroorzaken. Bovendien vormt er zich een kalklaagje op je haren waardoor je kapsel dof wordt. Bij het douchen moet je meer zeep gebruiken voordat het schuimt, en die overtollige hoeveelheid zeep kan de droge of gevoelige huid nog meer irriteren.

Nadelen voor je portemonnee

Kalkaanslag pleegt een aanslag op je budget. Elektrische apparaten, de vaatwasser, de wasmachine, boiler, verwarmingsketel, leidingen, kranen,… alles gaat minder lang mee. Dit zorgt voor hoge herstellings- en vervangingskosten die je eigenlijk kunt voorkomen.

Bescherm je huis tegen kalk

Met een niet-elektrische waterontharder pak je de kalk en de nadelen ervan aan. Het toestel haalt de mineralen calcium en magnesium uit het leidingwater. De deeltjes hechten zich aan de harsen in de (dubbele) tank(en). Zijn de harsen verzadigd, dan worden ze gezuiverd met een zoutoplossing. Dit noemt men ook wel regeneratie. Is de ene tank aan het regenereren, dan levert de andere zacht water. Zo is je water 24 uur op 24 kalkvrij.

waterontharders Kinetico Aquacare

premier compactWaarom Kinetico Aquacare?

Kinetico Aquacare ontwikkelt waterbehandelingsproducten zodat gezinnen en bedrijven kunnen genieten van het beste water. Elke dag werken waterexperten aan betere waterbehandelingsproducten. Kinetico is de uitvinder van de niet-elektrische waterontharder met dubbele harstank. Hiermee heb je 24 uur op 24 zacht water zonder elektriciteitskosten! Meer dan 45 jaren expertise en ervaring maken Kinetico Aquacare expert in waterbehandeling.

Wil je de nadelen van hard water aanpakken of de risico’s voorkomen? Neem hieronder dan vrijblijvend contact op voor gratis advies op maat.