Overslaan en naar de inhoud gaan

Wat is het effect van hard water op mijn huid?

Water met te veel kalk heeft invloed op heel je woning. Maar heeft het ook gevolgen voor je huid? Wat is het effect van hard of zacht water? Ontdek het hier.

Heb je hard water?

Hard water is water dat te veel kalk bevat. De hoeveelheid kalk in het leidingwater verschilt van streek tot streek. Heb je hard leidingwater bij je thuis? Dan ken je vast de negatieve gevolgen van te veel kalk in je water. Heel je huis wordt er door aangetast. Dit brengt behoorlijk wat herstellings- en vervangingskosten met zich mee. Maar niet alleen voor je portemonnee is hard water vervelend.

Een droge huid

Heb je last van een droge huid, eczeem of andere huidproblemen? Dan is je huid misschien niet voldoende gehydrateerd. Vaak kunnen er meerdere oorzaken zijn voor deze klachten. Je genen, maar ook je omgeving spelen een rol. Een van die omgevingsfactoren kan de hardheid van het leidingwater zijn.

hard water droge huid

Eczeem en andere huidproblemen

Medisch onderzoek heeft uitgewezen dat hard water de huid uitdroogt. De mineralen in hard water absorberen de natuurlijke oliën en vocht in de huid. Hierdoor vernietigt het de natuurlijke barrière tegen bacteriën en maakt het de huid heel kwetsbaar. Dit kan serieuze kwalen veroorzaken zoals eczeem. Heb je al huidproblemen, dan verergeren de symptomen.

Douchen en wassen

Woon je in een regio met hard water, dan merk je dit in de douche. Je moet namelijk meer zeep gebruiken omdat het langer duurt voor het schuimt. Maar deze overtollige hoeveelheid kan de droge of gevoelige huid nog meer irriteren. Ook wanneer je de was doet, is er meer wasmiddel nodig. Hiervan blijft een laagje achter op je kleding, handdoeken en beddengoed waardoor onderliggende huidaandoeningen verergeren.

hard water droge huid douche

Zacht water met een waterontharder

Een waterontharder verlost je van kalk in je leidingwater. De mineralen calcium en magnesium hechten zich aan de harsdeeltjes in de tanken en worden bij het regenereren gespoeld met een natriumoplossing. Zo kun je douchen met aangenaam zacht water en minder zeep. Hierdoor droogt je huid minder snel uit. Gedaan met irritatie! Kies een goede waterontharder en geef je huid een deugddoende pauze.

Een waterontharder van Kinetico Aquacare

Kinetico ontwikkelt waterbehandelingsproducten zodat gezinnen en bedrijven kunnen genieten van het beste water. Elke dag werken onze waterexperten aan betere waterbehandelingsproducten. Zo zijn we de uitvinder van de hydraulische waterontharder met dubbele harstank. Hiermee hebt je 24 uur op 24 zacht water zonder daarbij elektriciteit te verbruiken! Meer dan 45 jaren expertise en ervaring maken ons expert in waterbehandeling.

Wil je het effect van een waterontharder ontdekken? Neem dan hieronder vrijblijvend contact op voor gratis advies op maat.