50 jaar Kinetico

Speciale actie

speciale actie

Gratis drinkwatersysteem

bij bestelling waterontharder

Profiteren van deze actie? Vraag hier meer info aan.

Overslaan en naar de inhoud gaan

Wat bepaalt de prijs van een waterontharder?

Waterontharders zijn er in verschillende uitvoeringen, groottes, designs, … Ook de prijzen zijn niet hetzelfde. Wat bepaalt de kost van een waterontharder? Ontdek de vijf factoren die hierop een invloed hebben.

Waterontharder: de oplossing voor hard water:

Een waterontharder is een slimme investering. Eentje met ionenwisseling is dé bewezen oplossing om kalk uit je water te halen. Hiermee voorkomt je de risico’s van hard water en kun je zo’n 650 euro per jaar* uitsparen. Maar hoe kies je een waterontharder? De prijs is zeker niet onbelangrijk hierin. Welke vijf factoren bepalen de aankoopprijs?

*Volgens een studie van Aqua Belgica

kalk kraan

1. Elektrisch of niet-elektrisch

Eén van de factoren die de prijs bepalen is het type waterontharder dat je kiest. Een niet-elektrische waterontharder wordt aangestuurd door waterkracht en verbruikt hierdoor geen elektriciteit. Het heeft dus ook geen software, batterij, motor, printplaat, aansluiting, enzovoort nodig. Hierdoor is de kost van een kinetische waterontharder lager dan die van een elektrische waterontharder. Ook achteraf, in onderhoud bijvoorbeeld, zal dit toestel voordeliger zijn.

2. Eén of twee harstanken

In de niet-elektrische waterontharders, zijn er ook verschillen die de prijs bepalen. Een niet-elektrische waterontharder met één cilinder heeft vaak een lagere prijs dan eentje met twee cilinders. Maar dit toestel levert niet continu zacht water. Het moet namelijk om de zoveel tijd de verzadigde harsdeeltjes zuiveren. Daarna kan het toestel terug water verzachten. Een toestel met twee cilinders zorgt 24 uur op 24 voor zacht water. Terwijl de ene tank regenereert, onthardt de andere het leidingwater.

3. Volume te ontharden water

Ga je een waterontharder kopen, dan wordt er rekening gehouden met de hoeveelheid water dat er verbruikt gaat worden. Dit wordt berekend aan de hand van het aantal personen en het gemiddelde waterverbruik. De hoeveelheid water dat een waterontharder moet verzachten bepaalt de grootte en dus ook de prijs van het toestel. Bij een groter toestel is er bovendien ook meer water en zout nodig om de machine te laten regenereren.

waterontharders Kinetico Aquacare

4. Normaal of hoog debiet

Heb je een groot huishouden waarbij er regelmatig gelijktijdig veel water verbruikt wordt, dan kies je best voor een krachtige waterontharder. Die zorgt voor een hoog debiet, ook tijdens piekmomenten. Dit type waterontharders zijn meestal wat duurder.

5. Bijkomende kosten

Uiteraard wordt er ook een btw-kost van 21%  in de prijs van het toestel verrekend. Laat je je waterontharder installeren door een expert, dan komt er nog een installatiekost bij het totaalbedrag. Maar je bent wel zeker over de kwaliteit van de waterontharder en over een correcte installatie. Ook de onderhoudskosten zijn niet onbelangrijk. Een goede waterontharder wordt jaarlijks gecontroleerd en onderhouden. Ontdek meer over de kosten na de aankoop van je waterontharder.

Is een waterontharder de investering waard?

Een waterontharder bespaart je van de kosten die je anders zou hebben als een gevolg van kalkaanslag. Bovendien is je toestel in minder dan drie jaar terugverdiend! Wil je zelf testen of een waterontharder de moeite waard is? Dat kan. Probeer 40 dagen een Kinetico- Aquacare waterontharder. Niet tevreden? Geld terug.  

premier compact

Een Kinetico Aquacare waterontharder

Elke dag werken onze waterexperten aan oplossingen om betere waterbehandelingsproducten te ontwikkelen. Kinetico Aquacare is de uitvinder van de niet-elektrische waterontharder met dubbele harstank. Zo genieten onze particuliere en professionele klanten 24 uur op 24 van zacht water. Met meer dan 50 jaar kennis en ervaring kunnen we ons gerust experts in waterbehandeling noemen.

Interesse in een waterontharder? Vraag hieronder vrijblijvend gratis advies op maat.