Overslaan en naar de inhoud gaan

Gaan er veel toestellen stuk in huis? Mogelijk ligt het aan je water

Je vaatwasser, wasmachine, verwarmingsinstallatie, … soms lijkt het of alles in huis tegelijkertijd stuk gaat. En natuurlijk gebeurt dit áltijd op een ongepast moment. Het lijkt of je woning je iets wil vertellen. Misschien snakt het naar zacht water? Ontdek welke problemen zich voordoen bij kalk in je leidingwater en hoe je je huis permanent kunt beschermen tegen verdere schade.

Hard water in huis

In je woning voel je je graag koning te rijk. Zorgvuldig kies je materialen, producten en toestellen die je huis tot een echte thuis maken. Je wilt er dan ook zolang mogelijk van kunnen genieten. Maar wat als je cocon wordt belaagd door een onzichtbare vijand? De vaatwasser of het afwasmachine stuk, een falende verwarmingsinstallatie, witte aanslag op je tegels en kranen, verstopte leidingen,... Een strijd die je niet kunt winnen? Of wel?

hard water huishoudelijke toestellen

Detecteer de oorzaak

Te veel kalk in het leidingwater maakt veel stuk. Vaak valt zijn aanwezigheid niet meteen op. Misschien heb je witte aanslag opgemerkt in de badkamer, maar meteen verholpen met een stevige schrobbeurt?! Water is echter een rode draad doorheen je woning. En merk je kalkaanslag op in de badkamer, dan zit het ook op andere plaatsen. Ontdek welke schade hard water zoal aanricht.

Test de waterhardheid

Of je meer of minder last hebt van hard water is afhankelijk van het kalkgehalte van het leidingwater dat in je woning toekomt. Dit kan van regio tot regio verschillen. Wat niet wil zeggen dat het water van onze waterzuiveringsstations van slechte kwaliteit is. Alleen niet altijd even vriendelijk voor je woning. Kom te weten of je in een hardwatergebied woont. Wil je zeker weten wat het kalkgehalte van je leidingwater is? Laat het testen door een waterspecialist in je buurt.

Pak het probleem aan bij de (water)bron

Heb je het verdict ‘hard water’ gekregen? Dan zit er maar een ding op: het probleem aanpakken. Gelukkig kan dat zeer eenvoudig en permanent met een waterontharder. Dit toestel maakt je water aangenaam zacht. Tip: Kies voor eentje die werkt met een dubbele harstank en waterkracht. Hierbij hechten de kalk en magnesium deeltjes zich aan de hars en stroomt zacht water uit je kraan. Zonder enig elektriciteitsverbruik en 24 uur op 24. Zijn de harsen van de ene tank verzadigd, dan spoelt een zoutoplossing de harsen terug schoon, klaar voor het volgende gebruik! Kom meer te weten over de werking van een waterontharder.

Geniet van de voordelen van zacht water

Maar wat levert zacht water nu eigenlijk op? Om te beginnen veel minder herstellings- en vervangingskosten. Naar een studie van Aqua Belgica kun je hiermee zo’n 650 euro uitsparen. Dat kan al tellen! Om niet te spreken van andere zalige voordelen zoals: lekkerdere koffie en thee, streelzacht wasgoed, minder schoonmaakwerk, een eczeemvrije huid en glanzend gezond haar. P.S.: Moest je eraan twijfelen, onthard water is perfect drinkbaar!

Wil je ook je huis beschermen tegen kalkaanslag? Maak kennis met waterontharders om je leidingwater heerlijk zacht te maken. Wil je je leidingwater zuiveren en perfectioneren naar eigen smaak? Ontdek dan ook de filters en drinkwatersystemen