50 jaar Kinetico

Speciale actie

speciale actie

Gratis drinkwatersysteem

bij bestelling waterontharder

Profiteren van deze actie? Vraag hier meer info aan.

Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoe werkt een waterontharder?

Een waterontharder is dé oplossing voor hard leidingwater. Het bespaart je van de nadelige gevolgen van kalk en bijhorende kosten. Maar hoe werkt een waterontharder precies? Dat ontdek je hier.

Kalk in je water

Bevat je water te veel kalk dan noemt men ook wel hard water. Wordt het water opgewarmd, dan vormen de aanwezige mineralen zoals calcium en magnesium samen kalkaanslag. Dit kan heel wat schade in je huis aanrichten waardoor je geld, energie en tijd verspilt. Zo moet je bijvoorbeeld lang schrobben om de witte aanslag van je tegels, kranen, douchekoppen te verwijderen; en betaalt je heel wat  herstellings- en vervangingskosten voor toestellen, leidingen, wasmachines, vaatwassers, boilers, wasgoed, …

Waterontharder

Je kunt de problemen met hard water vermijden en zo jaarlijks 650 euro* uitsparen. Een waterontharder is de enige bewezen oplossing om kalk uit water te halen. Waterontharders gebruiken een proces dat ionenuitwisseling noemt. Het toestel haalt de mineralen calcium en magnesium uit je water en bijgevolg dus uit je hele huis. Met een waterontharder wordt je water aangenaam zacht.

*Naar een studie van Aqua Belgica

waterontharders Kinetico Aquacare

Werking waterontharder

Hard leidingwater stroomt door de ontharder. In het water zitten calcium- en magnesiumionen (kalk) die worden aangetrokken door de harsdeeltjes en zo uit het water gehaald worden. Het zacht water dat overblijft stroomt naar je woning. Helemaal klaar voor gebruik!
 

werking waterontharder

Verzadigde harsdeeltjes

Na een tijdje is de hars in de tank(en) verzadigd. Daarom moet het terug gereinigd worden om terug hard water te kunnen verzachten. Hiervoor wordt het zout gebruikt dat je regelmatig moet bijvullen. Tijdens het regeneratieproces maakt een zoutoplossing de calcium en magnesium los van de harsen. De oplossing spoelt door de ontharder en wordt samen met kalk naar de riolering afgevoerd. Dit proces heet regeneratie en komt regelmatig terug. Wanneer er precies geregenereerd moet worden is afhankelijk van het toestel.

Enkele of dubbele harstank

Een waterontharder met enkele harstank onthard je leidingwater met behulp van harsdeeltjes. Na een tijdje zijn de harsdeeltjes verzadigd en moet er geregenereerd worden. Tijdens dit proces heb je een tijdje geen zacht water meer. Met een dubbele harstank daarentegen hebt je 24 uur op 24 zacht water ter beschikking, wat je verbruik ook is. Wanneer een van de twee tanken verzadigd is en moet regenereren, wordt er overgeschakeld naar de andere tank. Enzovoort.

Elektrisch of niet?

Waterontharders kunnen elektrisch of hydraulisch bestuurd worden. Hydraulische ontharders werken volautomatisch door middel van waterkracht en verbruiken dus geen elektriciteit. Hierdoor heeft het lage werkingskosten. Een besparing die mooi meegenomen is.

Kinetico Aquacare ontharder

Kinetico Aquacare is de bedenker van de niet-elektrische waterontharder met dubbele watertank. Dit ontwerp zorgt ervoor dat je 24 uur op 24 heerlijk zacht water in huis hebt. Meer dan 45 jaren kennis en ervaring levert het experts in waterbehandeling. Ze ontwikkelen waterbehandelingsproducten zodat gezinnen en bedrijven kunnen genieten van het beste water. Elke dag werken de waterexperten aan betere waterbehandelingsproducten.

Interesse in een waterontharder? Vraag hieronder vrijblijvend gratis advies op maat aan.